STIGAO I PERNAR

FOTO Na HDZ-ovom skupu u Rijeci samo 200-injak pristaša, vozači nezadovoljstvo izražavali trubama

Ima nas! Ima nas koji mislimo hrvatski. Koji mislimo i živimo za Hrvatsku, obratila se okupljenima predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor
Rijeka, 231111.Parlamentarni izbori 2011.Danas je u Rijeci u sklopu izborne kampanje u 8 izbornoj jedinici odrzan skup stranke HDZ.Na skupu koji se odrzao na Jadranskom trgu predstavljeni su kandidati - nosioci izbornih lista, a bila je i predsjednica HDZ Jadranka Kosor. Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop / CROPIX

RIJEKA - Dvjestotinjak Riječana okupilo se u srijedu poslijepodne na Jadranskom trgu na zapadnom kraju Korza, na skupu HDZ-a kojeg je predvodila predsjednica stranke Jadranka Kosor u društvu kandidata s liste za Osmu izbornu jedinicu.

Nositelj liste za ovu jedinicu je ministar obrane Davor Božinović, a slijede ga Josip Borić, Vesna Buterin, Marino Roce i ostali. U prošlom su sazivu odavdje u Sabor odaslana tri HDZ-ova zastupnika, no ankete uoći predstojećih izbora ovoga im puta daju manje šanse.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

Kosor i njeni stranačke kolege na pozornicu su se popeli uz dobro poznati refren "viva Croatia, živjela Hrvatska", a publiku je nastojala motivirati agilna mladež HDZ-a u plavim jaknama, mašući stranačkim zastavama i skandirajući "pobjeda, pobjeda".

Jadranka Kosor u svojem je obraćanju najavila pobjedu 4. prosinca.

- Ima nas! Ima nas koji mislimo hrvatski. Koji mislimo i živimo za Hrvatsku - rekla je predsjednica stranke, podsjetivši na Tuđmanove riječi koje rado citira - "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što". Dobar dio svojeg govora iskoristila je za napada na SDP koji je, po njenim riječima, napustio sabornicu kada se glasalo o hrvatskoj samostalnosti, a za svoje vladavine prodao Inu ispod cijene, braniteljima smanjio prava te sada najavljuju ukidanje Zakona o ništetnosti.

Vesna Buterin govorila je o SDP-ovoj vladavini u Rijeci koju su, kako je istaknula, obilježile afere poput riječkih tržnica i nenamjensko trošenja novca te propala obećanja poput novog autobusnog kolodvora i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

U dva navrata umalo je došlo do incidenta. Uoči samog skupa, trgom se prošetao riječki aktivist Ivan Stošić-Miočić, oboružan transparentom s porukom "tko bi normalan glasao za HDZ", no iz mase su ga "ispratila" dva muškarca, mašući mu HDZ-ovim zastavama pred nosom.

Nakon toga, tijekom skupa pojavio se Ivan Pernar, svojevremeno predvodnik demonstracija u Zagrebu, a sada i nositelj vlastite liste, koji se zaderao "mafija, mafija". Vrlo brzo, okupljeni su ga izgurali u Kružnu ulicu, prema Palachu. Oba su ispada prošla bez fizičkog nasilja.

Dok su trajali govori, riječki vozači koji su dolazili iz smjera Adamićeve ulice, odnosno spuštali se iz Ciottine, glasnim su trubljenjem izražavali nezadovoljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:18