KAOS U PROMETU

FOTO: NAJTEŽI LJETNI VIKEND NA HRVATSKIM CESTAMA, KOLONE SU DUGE DESETKE KILOMETARA Od Lučkog pa sve do Bosiljeva vozila se jedva kreću

 
 TV Loki

Na ključnim prometnicama diljem Hrvatske i ovaj vikend vladaju gužve, a situaciju dodatno otežavaju nepovoljni vremenski uvjeti te prometne nesreće. Kako nam javlja naš reporter koji se u prijepodnevnim satima vozio autocestom A1 iz smjera mora prema unutrašnjosti, u suprotnom je smjeru praktički od Lučkog pa do Bosiljeva vladala jedna kolona koja je često stajala na mjestu ili se kretala izuzetno sporo.

Da se na tom dijelu autoceste vozi u kolonama i uz zastoje potvrdio je i Hrvatski autoklub u svojem izvješću od 12 sati, a HAK javlja i da je promet gust u smjeru unutrašnjosti te da se na naplatnim kućicama u Lučkom formirala kolona duga osam kilometara.

Zbog prometne nesreće u tunelu Brezik na autocesti A1 između čvorova Perušić i Otočac u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom u koloni oko 3 km, a iz sigurnosnih razloga promet se prekida i kroz tunel Grič, a kolona je oko 8 km. Na Dalmatini pred tunelom Brezik sva su vozila u jednom trenutku stala, što je vidljivo i na fotografijama TV Lokija.

TV Loki
TV Loki
TV Loki

Zbog kolone i zastoja na autocesti A7 Orehovica-Šmrika u smjeru Krka, promet je preusmjeren od čvora Hreljin na državnu cestu DC501.

Na autocesti A1 pred naplatom Dugopolje u smjeru Splita kolona je oko 1,5 km, a zastoja i kolona ima i na dionici između čvora Zadar 2 i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba. Pred samim tunelom kolona je oko 2 km.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km, a na autocesti A3 Bregana Lipovac na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 5 km, dok je iz smjera Jankomira duga oko 5 km. Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 1,5 km.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 9 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, a pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 10 km.

Na Krčkom mostu u smjeru otoka kolona je oko 5 km, a u smjeru kopna oko 20 km.

Na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km, a u smjeru Slovenije oko 1 km.

Pred naplatom Biokovo u tunelu Sveti Ilija u smjeru Zagvozda kolona je oko 1,5 km, u smjeru mora oko 1,5 km, a povremeno se prekida promet u smjeru Zagvozda.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Savjetuje se vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:49