MAŠTA O DJEČACIMA

FOTO Nakon šokantnih slika crkva mu dala novu župu: Sado-mazo svećenik samo je prebačen u Pokupsko!

Prije deset godina maloljetni nećak optužio ga je za napastovanje, a policija je odbacila prijavu

POKUPSKO - Svećenik Marko Tomušić, koji je zbog sado-mazo afere razriješen dužnosti župnika u Berku nedaleko Vukovara , ovih dana imenovan je župnikom u Pokupskom, malom mjestu na jugoistoku Zagrebačke županije, na samoj tromeđi sa Sisačko-moslavačkom i Karlovačkom županijom.

Seksualna pomagala

Jutarnji list razotkrio je svećenika koji je preko internetskih mrežnih servisa s “prijateljima” komunicirao odjeven u sado mazo odjeću zabavljajući se raznim seksualnim pomagalima te masturbirajući.

Govorio je kako mašta o dječacima kojima predaje vjeronauk i kako u njihovim očima i smiješku vidi tko ima homoseksualne sklonosti. Prije deset godina maloljetni nećak optužio ga je za napastovanje, a policija je odbacila prijavu. Pokupsko je malo mjesto bogate prošlosti u kojem žive bogobojazni ljudi.

Čak i vozači kada prolaze kraj mjesne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na trenutka puste volan i desnom rukom naprave znak križa. Oni koji se ne prekriže, bace pogled udesno, jer se preko puta nalazi župni dvor. U njemu je prije točno 150 godina, nakon 20 godina svećenićkog službovanja u Pokupskom, umro Pavao Štoos, poznati književnik i domoljub, a sada je to novi dom župnika Tomušića.

Dvorište je opasano visokom ogradom, u njemu je crni Golf VI. Nedaleko je kip Bogorodice, lijepo uređen travnjak, a iza su drva pripremljena za hladne zimske dane.

Zvat ću policiju

- Požurite, župnik samo što nije krenuo u Sisak - rekla nam je gospođa koju smo pitali je li se novi župnik već uselio.

No, on, kada je čuo da smo iz Jutarnjeg, nije želio pričati ni o čemu.

- Ne želim davati nikakve izjave - kratko je rekao ne htijući čuti niti što ga trebamo.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:05