DRUGI RASKID U DVA TJEDNA

FOTO: NASTAVLJAJU SE POSLOVNE NEVOLJE BRATA MILIJANA BRKIĆA Grad Zagreb Jozi Brkiću otkazuje zakup i za prostor u Ilici 36

Iz Grada tvrde da postoje dugovanja i da još ništa nije pokrenuto, a Brkić tvrdi da je za to kriva - vlaga
Jozo Brkić (desno)
 Goran Mehkek / CROPIX

Poduzetnik Jozo Brkić, stariji brat Milijana Brkića, mogao bi ostati bez još jednog poslovnog prostora u centru metropole što ga je lani dobio na natječaju koji je raspisao Grad Zagreb.

Radi se o 54 metra kvadrata u Ilici 36 gdje je po najavama trebao niknuti salon za uljepšavanje s manikurom i pedikurom, no kako postoje određena dugovanja kao i činjenica da prostor nije priveden svrsi, Grad Zagreb traži od Brkića da vrati prostor.

Predugo čekao?

Prema službenom objašnjenju koje potpisuje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, “očevidom provedenim 01.04.2019. utvrđeno je da je zakupnik započeo s adaptacijom predmetnog prostora, međutim, isti i dalje nije priveden namjeni, niti se u istom obavlja ugovorena djelatnost, a prema Potvrdi Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva d.o.o. od 05.04.2019. zakupnik duguje zakupninu u iznosu od 36.558,08 kuna, pričuvu u iznosu od 1220,40 kuna, komunalnu naknadu u iznosu od 4778,72 kuna, naknadu za uređenje voda u iznosu od 194,40 kuna i spomeničku rentu u iznosu od 2160,00 kuna”.

Jozo Brkić za Jutarnji kaže da je kompletni projekt za salon već napravio, kako je trebao imati ulazni dio s recepcijom te dva odvojena prostora za manikuru i pedikuru, no kako se mjesecima borio s vlagom u prostoru gdje je zakupac.

- Do zakašnjenja u plaćanju došlo je jer smo sredstva predviđena za zakupninu morali uložiti u otklanjanje nedostataka prostora uzrokovanih kapilarnom vlagom. Ako postoje razlika u obračunu dugovanja, ona će odmah biti podmirena. Projekt za salon je spreman, no zbog neophodnih zahvata injektiranje zidova, očekivani rok za finaliziranje svih radova i konačno otvorenje salona je prolongiran. U prostor se ulažu značajna sredstva kako bi se unutar istog mogla obavljati ugovorena djelatnost. Vjerujemo da je Grad pri izvidu utvrdio da se prostor uređuje, jer imamo ozbiljnu namjeru u skorom roku privesti svrsi predmetni prostor - stajalo je u odgovoru Joze Brkića.

Koji nam je pokazao i idejni projekt uređenja.

Podsjetimo, Brkiću je prije desetak dana Grada Zagreba oduzeo prostor u Paromlinskoj gdje je želio otvoriti restoran brze hrane.

Ugovor za prostor u Ilici pak Grad Zagreb i Brkićeva tvrtka Mulj promet sklopili su u ožujku prošle godine uz mjesečnu zakupninu od 2790 kuna, i pet dana nakon potpisivanja ugovora, prostor je predan Brkiću.

Mulj promet

Taj iznos najamnine Mulj promet je ponudio na javnom natječaju, a ugovorom se Brkić obavezao “prostor koristiti s pažnjom dobrog gospodara, te podmirivati sve obveze s osnove korištenja istog”. U svibnju pak Grad Zagreb izdaje Brkiću suglasnost za uređenje predmetnog prostora, a u lipnju prošle godine Mulj promet postaje Feš i nobl.

“Očevidima provedenim 29.08.2018. i 21.01.2019. utvrđeno je da je gore navedeni prostor zatvoren te da se u njemu ne obavljaju građevinski radovi. Također, provjerom knjigovodstvenog stanja zakupnika, utvrđeno je postojanje dugovanja s osnova zakupnine, pričuve, komunalne naknade, naknade za uređenje voda i spomeničke rente. Dopisima od 30.08.2018. i 25.01.2019., koje je uredno zaprimio, zakupnik je pozvan predmetni prostor privesti ugovorenoj namjeni i započeti s obavljanjem djelatnosti, te podmiriti nastalo dugovanje”, objašnjavaju u Gradu Zagrebu. Podsjetimo, Brkić je na različitim natječajima Grada Zagreba i Ministarstva državne imovine dobio 40-ak poslovnih prostora u metropoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:40