ŽIVOT NA +30 I NEŠTO

FOTO Nema predaha od paklenih vrućina: Kratko osvježenje, pa za vikend opet iznad trideset stupnjeva

U gotovo svim krajevima Hrvatske živa na termometru i danas je prešla 30 Celzijevih stupnjeva. No, meteorolozi za popodne najavljuju promjenu vremena, grmljavinu i lokalne pljuskove.

U srijedu i četvrtak očekuje nas pretežno ili djelomično sunčano. Postojat će mogućnost za lokalne grmljavinske pljuskove, osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje je moguće i nevrijeme. Na Jadranu će i narednih dana biti sunačno bez oborina, javlja DHMZ .

Bez obzira na kišu i dalje će glavna značajka vremena biti vrućina jer će u većini zemlje temperatura zraka biti oko 30 Celzijevih stupnjeva ili malo iznad. Bit će i neugodno sparno.

Tek u petak stiže pravo osvježenje. Vrlo nestabilno bit će tijekom cijelog petka. Izmjenjivat će se oblačna i sunčana razdoblja, a povremeno će padati slaba kiša koja će nešto češća i obilnija biti na Kvarneru. Puhat će do umjereno jugo koje će prolazno okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviše dnevne temperature biti će od 15°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 22°C na jugu Dalmacije.

U subotu i nedjelju vrijeme će biti sunčano i stabilno bez oborina. Temperature će se u cijeloj Hrvatskoj kretati između 21 i 32 Celzijeva stupnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:03