SRETAN EPILOG DRSKE KRAĐE

FOTO: NEOČEKIVANO IZNENAĐENJE U BOTANIČKOM VRTU Stigao poklon koji je razveselio sve: 'Hvala u ime budućih generacija koje će im se znati veseliti'

 
 Davor Pongracic / CROPIX, FACEBOOK

Nakon što je netko početkom srpnja pod okriljem noći iz Botaničkog vrta zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta ukrao i oštetio nekoliko vrsti kaktusa i mlječika te tako napravio štetu od najmanje 10.000 kuna, Vrt je u četvrtak objavio sretnu vijest.

Naime, iz Kuće biljaka / Planthouse.hr, gdje se bave proizvodnjom sadnica i sjemena povrća te ukrasnog i egzotičnog bilja, darovali su im rijetke i vrijedne biljke koje su drski lopovi i vandali otuđili.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Zahvaljujemo se našim prijateljima iz 'Kuće biljaka' na krasnom i vrijednom daru: nabavili su nam i poklonili redom sve vrste kaktusa i mlječika koje su nam otuđene i/ili oštećene u onom nemilom događaju od prije koji tjedan!

Što reći? Velika hvala, eto, i u ime budućih generacija koje će im se (znati) veseliti! Ma ne možemo mi propasti ni da hoćemo! - piše na Facebook stranici Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu.

- Nisu kakvi su krasili Vrt i nisu stari 50 godina, ali uzgajajte ih za buduće generacije. Nadamo se da su sad svi opet na broju - poručili su iz Kuće biljaka zagrebačkom Botaničkom vrtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:37