JE LI OVO MOGUĆE

FOTO: NEVJEROJATNE SCENE IZ PODNOŽJA JEDNOG OD SIMBOLA DUBROVNIKA Besramno krenuli u bespravnu gradnju i izazvali oluju u javnosti

 
 Božo Radić / HANZA MEDIA

Grad Dubrovnik podnio je kaznenu prijavu protiv osoba koje su pokušale uzurpirati gradsku imovinu. Angažirali su i zaštitare koji će čuvati gradsku imovinu od daljnje devastacije, piše Slobodna Dalmacija.

Rekao je to u utorak na Pilama dubrovački gradonačelnik Mato Franković reagirajući na nelegalne radove na stijeni na kojoj se nalazi tvrđava Lovrijenac.

Rušenje stijene i gradnja zidova podno tvrđave izazvalo je posljednjih dana burne reakcije građana, koji se pitaju je li moguće da na takvome mjestu nikne neki novi objekt.

Nije to prvi put jer su nepoznati "investitori" već upozoreni da obustave radove koje su na stijeni pokraj gradskog magazina počeli krajem studenoga.

CROPIX

- Prostor ćemo privesti svrsi i vidjet ćemo kome ćemo ga u konačnici dati na korištenje, ali ne za komercijalne svrhe, nego vjerojatno ribarskom klubu, kako bi netko vodio računa o njemu i da nikome u budućnosti ne padne na pamet raditi ovo što je ovaj gospodin ovdje izveo - rekao je gradonačenik Dubrovnika.

- Sve što je nelegalno i bespravno izvedeno, sukladno zapisniku konzervatora koji su naložili uklanjanje nekih dijelova, mi ćemo ukloniti i vratit ćemo sve u prvobitno stanje. Ovo je i poruka svima koji eventualno pokušaju na ovakav način zloupotrijebiti gradsku imovinu da ćemo odmah reagirati s gradskim službama i da će dobiti kaznene prijave i odgovarati - kaže Franković.

Nije znao odgovoriti na pitanje što su devastatori imali namjeru raditi pod Lovrijencem.

Franković kaže da s njima nije razgovarao, ali da su mu komunalni redari prenijeli njihove riječi kako nisu znali da se radi o gradskoj imovini.

CROPIX

Podsjetimo da su Dubrovčani preko društvenih mreža podijelili fotografije, pa i video nelegalnih radova pod Lovrijencem.

Potom su braća neimari rekli našem fotoreporteru da zapravo saniraju obalu od posljedica nedavnog olujnog juga.

Nakon što upozorenje komunalnih redara u ranijem obilasku nije dovelo do prestanka radova, nadajmo se da će policijska intervencija i kaznena prijava odvratiti bezobzirne devastatore od daljnje devastacije Pila, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:05