KIŠA I JAK VJETAR

FOTO: NEVRIJEME DILJEM HRVATSKE Poplavljena ulica u Varaždinu, zaustavljen promet

Rano jutros nevrijeme je pogodilo i Zagreb i okolicu gdje je padala jaka kiša i puhao jak vjetar, a grmljavinsko nevrijeme nije zaobišlo ni Zadar.
 Jure Mišković / CROPIX

U posljednja 24 sata u Varaždinu je palo 29 mm kiše. Obilna kiša uzrokovala je probleme prometu, pa je tako poplavljen dio Koprivničke ulice, a najviše vode stoji u podvožnjaku zbog čega je zatvoren promet na tom dijelu, što je prouzročilo popriličnu prometnu gužvu, piše evarazdin.hr.

Policija na raskrižju s Međimurskom vozače preusmjerava prema centru, a promet se preusmjerava i u Gospodarskoj ulici te preko rampe u Kučanu.

Rano jutros nevrijeme je pogodilo i Zagreb i okolicu gdje je padala jaka kiša i puhao jak vjetar, a grmljavinsko nevrijeme nije zaobišlo ni Zadar.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Dalmaciji i radi toga vozači trebaju prilagodit brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na pojedinim dionicama zbog jake kiše moguće je da se na kolniku zadrži veća količina vode, a na cestama kroz gorska područja mogući su odroni zemlje i kamenja.

I danas se povremeno očekuje kiša, pljuskovi, a na Jadranu i grmljavina. Mjestimice obilnije kiša bit će na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji te ujutro i dio prijepodneva u zapadnim i sjeverozapadnim kopnenim krajevima, a navečer i u noći u srednjoj i južnoj Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:32