BRODSKI BAZEN

FOTO: NOVI GRADSKI BAZEN U SLAVONSKOM BRODU Učenici škole Vladimir Nazor skokom u vodu otvorili kompleks

Takav objekt Gradu je trebao još prije 30-40 godina, rekao je na otvorenju gradonačelnik Slavonskog Broda Miro Duspara
Slavonski Brod, 270913.Danas su u Slavonskom Brodu otvoreni po mnogima najveci i najljepsi bazeni u Hrvatskoj.Vrijednost projekta je 50 mil.kuna.Na fotografiji bazeni Vijus.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Učenici Osnovne škole Vladimir Nazor danas su skokom u vodu otvorili bazenski kompleks od dva zatvorena i jednog otvorenog bazena, vrijedan 50,5 milijuna kuna, koji je izgradio Slavonski Brod.

"Takav objekt Gradu je trebao još prije 30-40 godina. Hoće li se bazen isplatiti prvenstveno ovisi o ljudima koji će voditi bazene i građanima koliko će koristiti njegove usluge. Činjenica je da nijedan bazen ne posluje pozitivno, pa neće vjerovatno ni ovaj. Zaduženje za izgradnju bazena nije preveliko i traje do 2020. godine", rekao je na otvorenju gradonačelnik Miro Duspara.

Da su bazeni Slavonskom Brodu potrebni slaže se i Dragan Jelić (HDZ) iz redova oporbe u Gradskom vijeću. "Pitanje je je li trenutak pravi, ali sad smo ih izgradili i treba ih što bolje upotrijebiti za sve skupine građana", ističe Jelić.

Voditelj programa na gradskim bazenima Ivan Holik istaknuo je kao glavni cilj uključivanje što većeg broja djece, te najavio da će preko vikenda građani imati jedan sat besplatnog kupanja. Jedan sat za odrasle inače stoji 15 kuna, dva sata 20, a dnevna karta je 25 kuna. Za djecu i umirovljenike početna cijena je pet kuna manja.

Prostor na gradskim bazenima koristiti će i gradski vaterpolo klub, osnovan u veljači prošle godine. Brodski vaterpolisti su do sada za treću regionalnu ligu trenirali na rijeci Savi, jezeru Petnja i bazenu u Đakovu.

"Očekujemo velik priliv mladih članova. Mnogi se već raspituju. Vaterpolo sada ima dobru perspektivu u Slavonskom Brodu", kaže Igor Vinković, član Vaterpolo kluba Marsonia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:35