VRAĆA SE U BIZNIS

FOTO Novi projekt Gorana Štroka: Ovo nije Dubai, ovako će izgledati Rijeka!

Lučki prostori u centru poprimit će novi izgled: gradit će se marina za jahte i futuristički hotel

Goran Štrok vraća se u hrvatski biznis. Ako mu namjere uspiju, bit će to doista na velika vrata. Želi se uključiti u najveći riječki investicijski projekt gradnje marine za megajahte, luksuznih stanova, hotela i kongresne dvorane na obali, u srcu riječke luke. Riječ je o najvećem razvojno-investicijskom projektu revitalizacije bivšeg prostora trgovačke luke na Delti i Porto Barošu teškom više od 300 milijuna eura.

Tim se projektom Rijeka napokon otvara i seli na obalu. Riječ je o strateškom razvojnom planu i Grada i Lučke uprave koja je njegov nositelj, a koji će nakon sedam godina pripreme uskoro na međunarodni javni natječaj.

Razgovor s Obersnelom

- Čekam da se to napokon dogodi i sigurno ću konkurirati s ozbiljnim financijskim partnerima - potvrđuje Štrok koji je prije 15 godina u Rijeci, kupnjom i obnovom gradskog hotela Bonavia, počeo s razvojem hotelskog biznisa na hrvatskoj obali.

- Porto Baroš i Delta u ovom su trenutku u Hrvatskoj sigurno jedan od najkvalitetnijih projekata koji će uz to Rijeci dati ono što nikada nije imala, a to su kvalitetni, urbani sadržaji na obali. Taj me projekt intrigira već deset godina, ne samo marina s tehničkim centrom, koja je bila početak priče, nego i gradnja 500 do 600 luksuznih stanova, trgovačkog i kongresnog centra na prostoru Delte, na ušću Rječine u more gdje su sada zapuštena skladišta i bivši industrijski pogoni.

Uz Rijeku sam posebno vezan još od vremena Bonavije i bio bih sretan da se gradu konačno dogodi takav projekt, a svi moji poslovni planovi trenutačno su usmjereni u tom pravcu, preko moje tvrtke Jadranska luksuzna ulaganja - kaže Štrok i dodaje da će već sljedeći mjesec o tome razgovarati s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom te nadležnima u Lučkoj upravi.

Bojan Hlača, ravnatelj Lučke uprave Rijeka, kaže da je draft natječaja spreman, no još nije riješeno po njemu strateško pitanje hoće li projekt, koji u potpunosti mijenja izgled Rijeke s mora, biti obuhvaćen samo jednom koncesijom ili s više njih budući da je riječ o različitim djelatnostima, od nautičke do hotelske i stambene gradnje.

Pionirski pothvat

- Dokument će biti potpuno spreman do lipnja. Do sada smo dobili 35 pisama namjere potencijalnih investitora, mahom je riječ o devaloperima, investicijskim fondovima i kompanijama koje se bave gradnjom i prodajom nekretnina, a dolaze iz raznih dijelova svijeta. Znam da je gospodin Štrok svojedobno bio zainteresiran, drago mi je ako taj interes još postoji - kaže Hlača i dodaje da je glavna kočnica, koja je usporavala početak tog investicijskog zahvata, to što se sve događa na pomorskom dobru.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:16