POTRAGA TRAJE

FOTO Novi trag: U blizini mjesta gdje su pronađene gaćice, pas nanjušio ljudski trag!

Hrvatski istražitelji još jednom su ispitali Paravinju u sarajevskom zatvoru
 Andrija Lučić/CROPIX

NOVO >>>> 19:49 >> Ronioci su, nakon što se razbistrila voda, zaronili u 'džep' na kojem se skupljaju smeće i naplavine, u blizini mosta Brljan. Pas je u blizini mjesta gdje su pronađene gaćice namirisao ljudski trag, javlja Dnevnik.hr

Još uvijek nije poznato do kada će u petak trajati potraga.

17:29 >> U blizini mosta Brljan, na mjestu gdje su pronađene ženske gaćice, danas je otkriven riječni 'džep' u kojem se skupljaju smeće i razne naplavine.

Ronioci će zaroniti u njega čim se voda razbisti, za Dnevnik.hr javlja reporter s terena.

16:01 Tužiteljstvo BiH, na temelju zahtjeva dostavljenog od pravosudnih tijela Hrvatske, uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje ekstradicijskog pritvora za Dragana Paravinju.

Tužiteljstvo BiH je primilo molbu za izručenje koju je uputilo Ministarstvo pravosuđa Hrvatske.

15:52 Zamjenik glavnog ravnatelja hrvatske policije Milijan Brkić koji je danas u Istočnom Sarajevu ispitao Dragana Paravinju rekao je za Dnevnik.hr da je osuđeni silovatelj i čovjek koji je priznao ubojstvo Antonije Bilić bio komunikativan.

Paravinja nije želio odvjetnika i odbio je poligrafsko testiranje. Naši istražitelji će ga tražiti da ide na poligraf, ali ga ne mogu prisliti na to.

- Ako se u naknadnom policijskom ispitivanju, i ako bude u Hrvatskoj, ukaže potreba za poligrafsko ispitivanje budite sigurni da će to biti izvršeno, ali uz pretpostavku da dobrovoljno pristane na to. Ali, poligrafsko ispitivanje nije dokaz za razliku od ovog fiksiranog iskaza u kojem je priznao ubistvo Antonije Bilić - rekao je Brkić za 24sata.

15:15 Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor potvrdila je da je počela pretraga akumulacijskog jezera u Svetom Roku pored kojega je Dragan Paravinja prošao na dan nestanka Antonije Bilić, 7. lipnja.

Još uvijek traje i pretraga korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema Roškome slapu, te akumulacijskog jezera Štikada pored Gračaca, a pretražuje se i dionica ceste od Prezida do Gračaca kojom je na dan Antonijinog nestanka kamionom prošao Paravinja.

Policija je dosad pronašla mnogo predmeta koje treba forenzički pregledati, nakon čega će se znati može li ih se dovesti u vezu s Antonijom.

14:58 Obitelj Antonije Bilić objavila je video spot, u kojem se na engleskom jeziku opisuje kako nestala djevojka izgleda, a sve koji imaju bilo koju informaciju mole da se jave na broj mobitela naveden na kraju video spota. Spot pogledajte OVDJE.

13:31 Policija se sa 15-ak vozila hitno uputila prema jezeru Sveti Rok kod Gračaca. Ograđeno je cijelo područje, piše Dnevnik.hr

11:30 - Osnovni sud u Sokocu zakazao je za 6. srpnja prvo ročište na kojemu će početi suđenje Draganu Paravinji (43) po optužnici koja ga tereti za pokušaj silovanja, javlja HTV. Sud zasad nije donio nikakvu odluku kojom bi ograničio pristup ovom suđenju, iako se radi o osjetljivom predmetu s obzirom da je rječ o silovanju.

Potresno svjedočanstvo žene koju je Paravinja pokušao silovati pročitajte OVDJE

11:01 Vijest da bi Dragan Paravinja mogao biti povezan s nestankom Slovakinje Viere Malovikove, čiji je leš pronađen u siječnju 2009. nakon što je dva mjeseca ranije misteriozno nestala iz restorana na Murteru, dok je njezin muž plaćao račun, prenijeli su i slovački mediji. Više pročitajte OVDJE

10:02 Putem Facebook grupe posvećene nestaloj Antoniji Bilić, njezina je sestra Ana Bilić poručila članovima na izmole krunicu.

POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ: Reporteri Jutarnjeg u akciji, sve o potrazi i uhićenju Dragana Paravinje pročitajte OVDJE

"Molim sve drage ljude iz ove grupe da po svojim župama organiziraju svoje župnike, časne sestre, župljane, zajednice kojima pripadate - da u petak, 1. srpnja, na svetkovinu Srca Isusova izmolite krunicu na nakanu da se pronađe naša sestra Antonija".

9:45 - Pomoć hrvatskim istražiteljima uskoro bi mogla stići i iz Velike Britanije; tamošnja tvrtka "Delmamms", naime, tvrdi kako posjeduje tehnologiju kojom bi mogli utvrditi kretanje Antonije Bilić kao i kretanje Dragana Paravinje te dokazati da su bili zajedno.

Također vjeruju kako bi svojom tehnologijom mogli ustanoviti gdje se nestala djevojka trenutno nalazi, piše portal CroatianTimes.com , na čijim stranicama su Britanci i doznali za slučaj Antonije Bilić te odlučili besplatno ponuditi svoje usluge hrvatskim istražiteljima.

______________________________________

ZAGREB, ŠIBENIK - Ured načelnika šibensko-kninske Policijske uprave izvijestio je da se danas nastavlja intenzivna potraga za Antonijom Bilić, 17-godišnjakinjom nestalom 7. lipnja.

- Danas je nastavljena pretraga područja riječnoga korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema Roškome slapu. Osim toga, nastavlja se i pretraga akumulacijskoga jezera Štikada kog Gračaca, gdje će se, osim jezera, pretraživati i područje oko toga jezera. Pretraživat će se i područje dionice ceste od Prezida do Gračaca, kao i jezero Sveti Rok - stoji u priopćenju.

U potrazi uz pripadnike slovenske vojske i specijalce, kao i pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudjeluje više od 160 osoba, najvećim dijelom pripadnici interventne, specijalne i kriminalističke policije iz šibensko-kninske i drugih policijskih uprava te kao i svakoga dana pripadnici Gorske službe spašavanja s psima.

Hrvatski istražitelji će u zatvoru u istočnom Sarajevu danas još jednom ispitati Dragana Paravinju, kojeg se sumnjiči za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić.

Osumnjičena za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić, Dragana Paravinju danas će ponovno ispitati hrvatski istražitelji u zatvoru u istočnom Sarajevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:19