NASUKANA KRAJ MARASKE

FOTO: OLUJNO NEVRIJEME POGODILO ZADAR, JEDRILICA ZAVRŠILA NA ŠETNICI Sidro nije izdržalo snažan nalet vjetra, plovilo je u vlasništvu Talijana

 
 Jure Mišković / CROPIX

Kratka nevera u popodnevnim satima pogodila je Zadar, a nakon smirivanja vremena prolaznici koji su šetali uz Obalu kneza Trpimira imali su što za vidjeti. Jedrilica s talijanskom zastavom ostala je nasukana na samoj šetnici kraj Maraske.

Na samom plovilu nije bilo nikoga tako da se može zaključiti da je nautičar prije nevremena napustio jedrilicu i otišao na sigurno.

- Nema još uvijek nikoga na brodu, zaključano je. Tko zna gdje je otišao, a ovo se dogodilo pred više od sat vremena - rekao je za portal morski.hr Milan Šonc, i sam nautičar koji je svratio do jedrilice kako bi vidio treba li kome pomoći.

Kako javlja portal 057info, 10-metarsku jedrilicu koristi 54-godišnji talijanski državljanin, koji nije bio na njoj u trenutku nesreće, do koje je došlo oko 16:15.

On se u međuvremenu pojavio na mjestu havarije na kojem su službenici PU zadarske uz prisustvo djelatnika Lučke kapetanije Zadar počeli provoditi očevid.

Jedrilica je, prema prvim infomacijama, bila pričvršćena sidrom koje nije izdržalo vjetar.

Vlasnik, policajci i službenici Lučke kapetanije zajednički pokušavaju vratiti plovilo u prvotno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:18