SUSRET REPREZENTACIJA

FOTO: OPSADNO STANJE U SPLITU 'Bilo je i novih privođenja. Velik je broj neorganiziranih dolazaka mađarskih navijača...'

 
 Ana Franić, Duje Klarić / Hanza media

Nekoliko sati uoči utakmice novinarka Slobodne Dalmacije je od policije na terenu dobila posljednje informacije o stanju sigurnosti u gradu te mjerama koje poduzimaju kako bi se susret reprezentacija Hrvatske i Mađarske odvio bez većih incidentata.

Paško Ugrina, voditelj Operativno komunikacijskog centra PU kazao je da je stanje javnog reda i mira zadovoljaće, sukladno planu i procjeni Policijske uprave.

- Ne bilježimo sigurnosno interesantna događanja niti sukobe navijačkih sukoba. Indikativno je velik broj neorganiziranih dolazaka mađarskih navijača na naše područje koji su smješteni u u Fan zoni kraj Spaladium arene - na uvodu je obavijestio novinare Ugrina.

Trenutno je pred Spaladium arenom okupljeno oko šest stotina gostiju iz Mađarske koji su došlo bodriti svoju reprezentaciju.

Ugrina je dodao da očekuju kako će se takvo "zadovoljavajuće" stanje nastaviti do početka utakmice, a o mogućim navijačkim tučama i neredima - nema dojava.

- Sukladno procjeni rizika usmjeravamo se mjerama prevencije prema mjestima i osobama za koje smatramo da bi mogle biti indikativne. Osim onoga što je javnosti vidljivo, postoji i dio aktivnosti koji je manje vidljiv. Među nama su ljudi koji poznaju navijački milje i njihova ponašanja. Sve se odvija sukladno planu - dodao je Ugrina.

Na pitanje novinara je li policija pretjerala u sigurnosnim mjerama, pozivajući se na transparent u Dubrovačkoj ulici s porukom: “Čega se bojite?”, Ugrina je odgovorio da policija nije pretjerala u sigurnosnim mjerama i kazao kako ne zna na koga se taj transparent odnosi.

- Sve što radimo je za sigurnost građana Splita i posjetitelja ove nogometne utakmice i mislim da u ovom trenutku imamo podršku šire javnosti za našu nazočnost u gradu - kratko je rekao voditelj Operativno komunikacijskog centra PU za Slobodnu Dalmaciju.

Dodao je da nakon objavljene brojke od 24 privedena bilježe i nova privođenja, ali napominje da je riječ o minimalnim brojkama u odnosu na ukupna događanja.

- Tijekom jutra su dvije ili tri osobe dovedene i prekršajna obrada je u tijeku. Nema ozlijeđenih, nema razbijanja, nema devastiranja imovine, ozljeđivanja mađarskih navijača…

Dapače, od njih primamo pohvale na našu organiziranost i njihov prihvat, mogućnost da s nama komuniciraju te da imaju siguran parking za svoja vozila - kazao je Ugrina te naglasio i odgovornost organizatora ove utakmice što se tiče sigurnosti na stadionu. Dodao je da ne vidi nikakvu mogućnost iznenađenja te da je stanje na stadionu u potpunosti sigurno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:53