NEZGODA

FOTO Otkrivanje reljefa u Biskupovoj palači u Splitu nije prošlo baš po planu...

 Jakov Prkić / CROPIX

Akademski kipar Kuzma Kovačić s nadbiskupom Marinom Barišićem u petak je u Biskupovoj palači u Splitu otkrio reljef Ivana Pavla II., čiji je autor. Reljef je postavljen u dvorani u kojoj je Sveti Otac boravio za posjeta Splitu u listopadu 1998. godine, a koja danas nosi njegovo ime.

Jakov Prkic / EPH / CROPIX
Na fotografiji: Kuzma Kovačić i Marin Barišić.

Foto: Jakov Prkić /EPH

Tijekom svečanosti pokrov je s reljefa, dok ga je nadbiskup skidao, pao i prekrio umjetnika. Kovačić se nasmijao i rekao da je izuzetno počašćen što je odabran kao autor. - Papa s križem prelazi prag nade, a sedefasto-srebrna ploha uokvirena crvenim mramorom bit će dio našeg vjerničkog pamćenja i radosti - objavio je Kovačić. Splitski nadbiskup Marin Barišić naglasio je, pak, da je papa ivan Pavao II. neizmjerno zadužio Split i da mu se on mora odužiti.

CROPIX
Split, 050516. Otkrivanje reljefa Ivana Pavla II. u Biskupovoj palaci. Reljef je postavljen u sobi u kojoj je boravio za vrijeme posjeta Splitu. Autor reljefa je akademski kipar Kuzma Kovacic koji je zajedno s nadbiskupom Marinom Barisicem reljef i otkrio. Na fotografiji: Kuzma Kovacic i Marin Barisic. Foto: Jakov Prkic / Cropix

Foto: Jakov Prkić / EPH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:54