NIMALO IMPRESIVNO

FOTO: Ovako izgleda državni stan koji nitko ne želi unajmiti

Babonićeva ulica, inače poznata kao lokacija luksuznog stanovanja, prošloga tjedna nije impresionirala previše Zagrepčana.

Tamo je, naime, jedini državni stan za koji na javnom natječaju za najam od 24. kolovoza nije stigla ni jedna ponuda, iako su se ostali stanovi u trenu “rasprodali”, a za neke se borilo i do 40-ak građana.

Premda Jutarnji list stan u Babonićevoj nije obišao, iz tvrtke Državne nekretnine, koja je provodila natječaj za najam, proslijedili su nam četiri fotografije trošne nekretnine na osnovi kojih se može razumjeti zašto Babonićeva ulica ovaj put nije bila među top-destinacijama.

Prvo, riječ je o stanu u privatnoj kući, što i inače smanjuje atraktivnost nekretnine, a njegova unutrašnjost prilično je dotrajala pa se može pretpostaviti da bi se u nekretninu, tko god da je unajmi, moralo uložiti priličnu svotu novca.

Već na ulaznim vratima vidi se da u stan duže vremena nije ulagano. Parketi u hodniku i jednoj sobi potpuno su potrošeni i zahtijevaju renovaciju, a nešto posla budućeg najmodavca očekuje i po pitanju stolarije.

Općenito, stan je prilično mračan, u kupaonici su vrlo stare i dotrajale pločice, a na fotografijama se ne može vidjeti postoji li u Babonićevoj kakva kuhinja te jesu li u kupaonici WC školjka, kada ili umivaonik.

Iako za njega nije stigla ni jedna ponuda, iz Državnih nekretnina poručuju da je posljednji natječaj za najam državnih stanova bio vrlo uspješan te da je na njega stiglo ukupno 300 ponuda.

Ulica slavnih

Babonićeva je ulica inače poznata kao 'ulica slavnih', u njoj je nedavno stan kupio nogometni reprezentativac Luka Modrić, a ondje otprije već živi i nogometaš Robert Kovač te navodno i bračni par Iva i Boško Balaban. U susjedstvu su i Andrija Hebrang, Davor Bruketa i Miroslav Šeparović, a nekretnine ondje posjeduje i niz uglednih poduzetnika. Također, u Babonićevoj su smještene i rezidencije nekoliko stranih veleposlanstava. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:10