SOCIJALNO DISTANCIRANJE?

FOTO: 'OVO JE BILA VOŽNJA IZ NOĆNE MORE' U vlaku iz Osijeka za Zagreb natiskali putnike u tri vagona, u Đurđevcu je uslijedila velika pobuna

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Vožnja iz noćne more. Tako su nam svoje putovanje opisali putnici HŽ-ovog vlaka koji je danas iz Osijeka krenuo prema Zagrebu. Da ih čeka jedno grozno iskustvo znali su odmah na početku kada se njih stotinjak moralo nagurati u prigradski vlak s tri vagona.

Većina putnika je stajala i svi su bili natiskani jedni na druge, bez ikakve mogućnosti poštivanja mjera fizičkog razmaka. Tolika je gužva bila da su ljudi na narednim stanicama jedva mogli ući u vlak.

- Karte su prodavane kao prvi razred po 180 kuna, no sjedala ne da nisu numerirana niti ima ikakvih razreda, nego se ne može ni stajati o gužve - javila nam je tijekom vožnje jedna od putnica u vlaku.

Kada je vlak stigao u Đurđevac uslijedila je velika pobuna putnika koji su verbalno napali konduktera, a mnogi su zvali prometni ured u Zagrebu s ciljem da im se pošalje novi, veći vlak. HŽ je, čini se, udovoljio njihovim zahtjevima te su putnike prebacili u drugi vlak s više vagona i normalnim kupeima. Nakon pet sati agonije, Slavonci su oko 21 sat napokon stigli u Zagreb gdje smo ih na licu mjesta pitali za iskustva.

- Grozno je bilo! Bili smo natiskani kao sardine u konzervi, nismo mogli držati razmak, niti je bilo ikakvih dezinfekcijskih sredstava. Mislim, naviknula sam na HŽ i njihove ludosti, no ovo je potpuno nova razina - rekla nam je putnica koja je u vlak ušla u Slatini.

Nezadovoljno je bila i jedna starija gospođa koja došla u posjet sinu u Zagreb. Dok je vukla svoj kofer nije mogla prestati pričati o vožnji.

- Gdje su sada Capak i Beroš da nam kažu da držimo razmak? Pa u HŽ-u valjda moraju znati da se već godinama nedjeljom navečer studenti i radnici vraćaju u Zagreb i onda oni pošalju taj maleni prigradski vlak! Nevjerojatno - kazala je gospođa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. siječanj 2023 23:22