RADI ZA AKD ZAŠTITU

FOTO: OVO JE HEROJ HRVATSKE BIROKRACIJE 'Radi za 3000 kuna, govori dva strana jezika i još je voljan svima pomoći... Medalja čovjeku i točka!'

 
 Facebook

Ovih dana na Facebooku se opet dijeli objava Borne Škornjaka koji se prije tri godine našao u zadarskoj Poreznoj upravi i opisao netipično iskustvo s jednim od zaposlenika koji su ondje taj dan radili. Naime, oduševio ga je postupak portira iz AKD Zaštite, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Porezna uprava Zadar, odnos u upravi klasično hrvatski, ispuni ovaj obrazac, ispuni onaj obrazac, odi na šalter 1 u prizemlju pa na šalter 6 na prvom katu, tamo ćete dobit još 12587 obrazaca koje nećete znati ispunit, ali nas za to nije briga. Čovjek nakon toga pukne, poludi, a tu se nađe Heroj, Heroj koji uljepša dan.

Ovo je portir porezne uprave, čovjek koji vjerojatno ne radi za više od minimalne hrvatske plaće, a za nju ne bi trebao ni riječi progovoriti s ljudima, bit mrgud i neljubazan.

Međutim, ovaj čovjek je, u pet minuta, ispunio ljudima pet različitih obrazaca za 5 različitih stvari. Čovjek nas je bolje uputio u sve od bilo kojeg radnika koji radi za višestruko veću plaću. Došao je tu i jedan stariji, rekao bih, Austrijanac, a portir se samo "prešaltao" na tečni govor njemačkog jezika, a načuo sam i engleski.

Dakle, ovo je portir koji radi za 3000kn, govori 2 strana jezika i poznaje obrasce bolje od većine radnika porezne i još uz to je voljan apsolutno svima pomoći. Ovo je Heroj hrvatske birokracije i mislim da je vrijeme da se i ovakvim ljudima posveti malo pažnje, a ne svu pažnju skretati na bezobrazne, bezobzirne i umišljene "tete sa šaltera". Medalja čovjeku i točka", napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:03