StoryEditor
EPILOG PUCNJAVE U ZAGREBU

FOTO: OVO JE RADNIK ČISTOĆE KOJI JE SPRIJEČIO PROVALU U AUTO Propucao ga je razbojnik kojeg je ulovio na djelu

 
 Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je djelatnika Čistoće Josipa Smiljčića koji je sinoć, za vrijeme posla, dok je s kolegom dijelio spremnike za otpad u Bukovačkoj ulici, ranjen iz vatrenog oružja kada je pokušao spriječiti pljačku automobila.

Josip Smiljčić sinoć je hitno prevezen na Hitni kirurški prijem KBC Zagreb na obližnjem Rebru gdje je ustanovljeno da ima prostrjel iznad bradavice, da nije životno ugrožen, ali je smješten na Odjel intenzivne njege.

Gradonačelnik Bandić mu je čestitao na hrabroj reakciji te mu zaželio brz oporavak i ponudio svu potrebnu pomoć.

Kako je danas izvijestila policija, dolaskom na Bukovačku cestu utvrđeno je da su trojica zaposlenika gradskog poduzeća uočila muškarca koji je provalio u Land Rover njemačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu 71-godišnjaka te je najmlađi od njih potrčao za počiniteljem.

Sustigao ga je i pokušao zadržati zbog čega ga je on ranio vatrenim oružjem i dao se u bijeg. Kroz suradnju s građanima i temeljem prikupljenih informacija na samom mjestu događaja policijski su se službenici dali u potragu te su uočili bicikl koji je odgovarao opisu bicikla kojim je počinitelj pobjegao. U blizini tog mjesta u dvorištu kuće u Ulici Rebrovac uočili su i počinitelja te svjesni težine djela za koje su sumnjali da je prethodno počinio izdali su mu naredbe i upozorenja da prestane bježati te da se zaustavi, a na što se on oglušio.

Potom je preskočio zid, no to nije spriječilo i policijskog službenika da učini isto kako bi ga odmah potom sustigao i svladao. U kratkom vremenu 40-godišnji počinitelj je pronađen, svladan je njegov otpor te je doveden u službene prostorije. Kod njega je pronađeno vatreno oružje, a ujedno i nož.

Ispod glasajte u anketi Jutarnjeg u kojoj vas pitamo treba li MUP nagraditi hrabrog radnika "Čistoće" koji se suprotstavio provalniku i građanina koji je pomogao policiji da ga uhite.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 20:26