PRONAŠLI GA

FOTO: OVO JE VANDAL KOJI JE IŠARAO TUĐMANOV SPOMENIK Policija ga je pronašla jučer, noć je proveo u pritvoru

 
 PUZ

Uhićen je muškarac kojeg se sumnjiči da je ispisao grafit na nedavno postavljenom spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Doznajemo da je uhićen sinoć, te da je proveo noć na policiji.

Mladiću je ime Flip Drača, ima 24 godine i kazneno je prijavljen za kazneno djelo oštećivanja tuđih stvari

- Zahvaljući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama, koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web stranici zaprimila, provedeno je i dovršeno kriminalističko istraživanje. Po završetku istog osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega dostavljeno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu - objavili su iz policije.

Filip Drača Facebook

Filip Drača Facebook

Podsjetimo, on je u subotu, 5. siječnja na spomeniku Franji Tuđmanu iscrtao grafit crnim sprejem. Na spomeniku je iscrtao srp i čekić. Policija ga je tražila danima, a za pomoć su putem medija molili i građane.

Sudeći po njegovom Facebook profilu, ovaj mladić nije se dugo mislio s čime će išarati Tuđmanov spomenik, budući da je vlastiti profil uskrasio raznim komunističkim simbolima i obljetnicama. Zanimljiva je i njegova fotografija u spomen-parku Dotršćina.

Radi se o spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu na raskižju Ulica Grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu.

PUZ

Goran Mehkek / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:42