AKCIJA INDEKS

FOTO: Ovo su profesori osječkog Ekonomskog fakulteta optuženi za prodavanje ispita!

U akciji je uhićeno 39 osoba. Petero okrivljenika ostaje u istražnom zatvoru mjesec dana
 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Od 39 uhićenih u nastavku USKOK-ove akcije Indeks koja je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku počela u petak, sucima istrage Županijskog suda u Osijeku u subotu je privedeno pet osoba, za koje je zatražen i istražni zatvor.

Sudac istrage osječkog Županijskoga suda poslijepodne je donio rješenje o određivanju istražnog zatvora od mjesec dana protiv petero okrivljenika. Zamjenica ravnatelja USKOK-a Zorka Fumić izjavila je novinarima nakon ročišta kako je istražni zatvor za dio okrivljenika određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoka i mogućnosti ponavljanja kaznenoga djela, a za dio osumnjičenika samo zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Dodala je da će se ostali osumnjičenici, koji su ispitani jučer u osječkom Odjelu USKOK-a, za sada braniti sa slobode.

'ZA DVOJKU SE DAVALO 1000 EURA' Zbog kupovanja ispita uhićeno 39 profesora i studenata

Među privedenima su umirovljeni profesor matematike Miljenko Crnjac, pročelnik Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Goran Marijanović, Marijanovićev asistent Dražen Ćućić te posrednik Ivan Vukadinović.

S obzirom da je ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan u petak rekao kako je među uhićenima petero profesora.

No, za njih nije zatražen istražni zatvor, niti su privedeni sucu istrage, pa će se u nastavku procesa skupa sa još 21 studentom i 11 posrednika braniti sa slobode.

USKOK je objavio kako je "petoro profesora i jedan asistent tijekom 2010. i 2011. godine, sukladno prethodnom dogovoru s osumnjičenim posrednicima, u više navrata osumnjičenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanjem, a za što su zauzvrat u više navrata primali novac i razne poklone".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:27