PRAVA ZIMA

FOTO: PAO PRVI SNIJEG NA SLJEMENU Ovako jutros izgleda Medvednica, izmjerena su četiri centimetra bijelog prekrivača

 
Snijeg na Sljemenu 31.10.2019.
 Facebook, Skijalište Sljeme

Na Sljemenu je pao prvi snijeg ove jeseni. Tomislavov dom je na svojoj Facebook stranici objavio nekoliko fotografija na kojima se vidi da se okoliš već zabijelio.

'Noćas su naši medvjedići obukli bijelo ruho, možda žele postati snjegovići?', stoji uz objavu fotografije na kojoj se vidi snijeg.

Na Sljemenu snijeg i dalje pada, a temperatura je minus jedan stupanj.

Prema podacima o visini snijega DHMZ-a, jutros je u 7 sati na mjernoj postaji Puntijarka izmjereno 4 centimetra snijega.

I Skijalište Sljeme je na svojim Facebook stranicama objavilo fotografije prvog ovosezonskog snijega.

DHMZ: Promjenljivo oblačno vrijeme uz česta sunčana razdoblja

Državni hidrometeorološki zavod javlja da će u Hrvatskoj danas biti promjenljivo oblačno vrijeme uz česta sunčana razdoblja u drugom dijelu dana.

Malo kiše može pasti uglavnom u prvom dijelu dana, osobito u središnjim predjelima, na jugu zemlje te u gorju gdje će u najvišim predjelima kiša prelaziti u slab snijeg. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice i jaka s olujnim udarima.

Najviša dnevna bit će od 8 do 12, na Jadranu između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva, stoji u prognozi DHMZ-a.

Sutra će na Jadranu biti djelomice sunčano, a u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, ujutro ponegdje uz mogućnost slabog mraza i magle. Vjetar će na kopnu biti slab, na Jadranu u početku umjerena do jaka bura koja će tijekom dana oslabjeti. Najniža jutranja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu između 5 na sjevernom dijelo do 12 na južnom. Najviša dnevna od 10 do 15, na Jadranu između 16 i 20 °C.

HAK: Oprez, mokri i skliski kolnici!

HAK upozorava vozače da su u većem dijelu zemlje mokri i skliski kolnici, a magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica.

Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče te Paški i Krčki most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na dionici između Novog Vinodolskog i Senja te između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Pomorski i željeznički putnički prijevoz teku uglavnom redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:15