STIHIJA

FOTO: PLANULO NA NEKOLIKO LOKACIJA Udar munje uzrokovao požar u Palmižani, vatra gutala gustu borovinu iznad marine, gorjelo i u Splitu

 
 Slobodna Dalmacija

Nešto iza 14 sati zbog udara munje planuo je požar u blizini lučice u Palmižani na Hvaru. Planulo je u sredini guste borove šume. Na intervenciju je izašlo 17 vatrogasaca DVD Hvar s desantnom opremom te tri broda nautičkog centra. Dan je zahtjev i za pomoć zračnih snaga u gašenju požara, javlja Dalmacija danas.

U međuvremenu je stigao kanader i bacio nekoliko vodenih bombi, a iz DVD-a Hvar javili su da su vatrogasci okružili požar te da će ga uskoro staviti pod nadzor.

Ni splitski vatrogasci u nedjelju nisu bili bez posla jer je od prijepodnevnih sati gorilo na nekoliko mjesta. Najprije na Tresteniku i Žnjanu, a onda je u međuvremenu planulo i na Karepovcu.

- Požar na Trsteniku je ugašen, a naše snage smo uputili prekoputa hotela Zagreb na Duilovu gdje isto gori. Također gasimo i na Karepovcu gdje se uz odlagalište otpada izvrnilo, potom i planulo jedno vozilo. A imamo požar i na Hvaru - potvrdili su vatrogasci za Slobodnu Dalmaciju.

Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Požar na Trsteniku ugašen je u kratkom vremenu, doznali su u Slobodnoj od dežurnog na telefonskoj liniji vatogasaca koji im se javio u žurbi jer je gorjelo na više frontova.

Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:21