U ZAGREBU

FOTO: POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDALA SPEKTAKULARNA VJEŽBA INTERVENTNE POLICIJE Ministar se pohvalio: 'Kao što vidite, imaju novu opremu...'

 
 Ranko Šuvar / CROPIX

U ponedjeljak je u Aveniji Gojka Šuška u kompleksu Policijske Akademije u Zagrebu održana godišnja vježba Interventne policije kojoj je nazočio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Više od tisuću sudionika sudjelovalo je u vježbi tijekom koje je su interventni policajci i pripadnici drugih jedinica snaga sigurnosti pokazali kako se sprečavaju navijački neredi, važne osobe štite od pokušaja napada, rukuje oružjem, bori bez oružja, iz automobila ekstrahira sumnjiva osoba te kako se vrši evakuacija ozlijeđenih osoba.

"Interventna policija ima specifične zadaće u održavanju javnog reda i mira, a današnji dan smo iskoristili da pokažemo i ono što smo obećali početkom godine, a to je naš projekt modernizacije hrvatske policije", rekao je ministar Božinović uoči vježbe.

"Kao što možete vidjeti, interventni policajci su opremljeni novom opremom, od zimskih čarapa i čizmi do kaciga. Hrvatska policija postaje prepoznata kao brand izvan Republike Hrvatske i to po kvaliteti opreme koju ima. Oprema koju nose interventni policajci su u biti njihove želje koje su iskazivali, a temeljene na iskustvu kako bi im oprema u potpunosti služila za izvršavanje zadaća i kako ih ništa ne bi ometalo. Cijeli posao javne nabave je vrijedan 20.500.000,00 kuna i u sljedećih par mjeseci opremit ćemo svih 1250 interventnih policajaca s opremom na kojoj bi im mogla pozavidjeti bilo koja interventna policija u Europi."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:25