PREVARILA KONČARA

FOTO Pogledajte privođenje Vinke Cetinski istražnom sucu

Uz Vinku Cetinski su uhićeni Drago Radolović, Marijan i Milan Sorgo i Romina Hrvatin, supruga odvjetnika Željana
Pula, 090411.U Rovinju je jucer uhicena Vinka Cetinski, majka pjevaca Tonija Cetinskog. Uz nju su uhiceni jos i Drago Radolovic, trgovac nekretninama, Marijan i Milan Sorgo, takodjer trgovci nekretninama i Zeljan Hrvatin, odvjetnik. Danas se uhiceni privode sucu na saslusanje. Na slici: Gordan Dobrovic.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

PULA - Privođenja osumnjičenih istražnom sucu Županijskog suda u Puli mr. Svetislavu Vujiću, u aferi Kermas ulaganja započela su u subotu oko 10 sati. Prvi je priveden Željko Bilić iz Rovinja, koji je kupovao nekretnine za Dragu Radovloića koji je nakon sat vremena pušten.

Vinka Cetinski, bivša bliska suradnica Danka Končara koji je oštećenik u ovoj aferi, privedena je poslije 13 sati.

Nju brane riječki odvjetnici Ljubiša Drageljević i Dubravko Veža.

Inače prema policijskom izvješću petero osumnjičenih, među kojima su i istarski kralj nekretnina Drago Radolović, i rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin, tereti se da su u ime Kermas ulaganja kupovali poslovne udjele, te da su, također u ime oštećenog društva, prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina, u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih, dok su razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali za sebe.

Materijalna šteta nanesena Kermas ulaganju i Danku Končaru procijenja je na 30 milijuna kuna. Kod istražnog suca saslušan je i Gordan Dobrović koji je također kupovao nekretnine za Radolovića.

Uhićena je i privedena sucu i Romina Hrvatin, supruga rovinjskog odvjetnika Željana Hrvatina koji je na službenom putu, a kojeg je Danko Končar u kaznenoj prijavi također teretio za prijevaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:46