BITKA ZA VARŠAVSKU

FOTO Policija dežura, građani ne mrdaju: Nekoliko desetaka prosvjednika ostalo preko noći

 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Iza 22 sata u Varšavskoj ulici aktivisti Zelene akcije i Prava na grad postavili su mikrofone nakon čega je bilo jasno da će se u Vašavskoj ipak dogoditi novi prosvjed . Isprva je malo što na to upućivalo budući da su ulica, kao i cijeli centar, ionako prepuni pješaka.

Okupili su se među ostalim jer su dobili dojavu da se ujutro u Gradskom poglavarstvu održao sastanak između predstavnika različitih gradskih tvrtki, poput Zrinjevca, o tome da se nastavlja gradnja u Varšavskoj.

"Dobili smo o tome informacije od najmanje četvero zaposlenika tih gradskih tvrtki", rekao je za Jutarnji jedan od organizatora Tomislav Tomašević.

Glumica Urša Raukar također se obratila skupini od 150 građana pozvavši ih da ostanu dežurati preko noći: 'Moramo se pripremiti za pasivni otpor', objasnila je.

Tomislav Tomašević i Urša Raukar kažu kako se poslijepodne u ograđenom prostoru Hoto grupe okupilo trideset zaštirara Sokol Marića.

Trenutačno se u ograđenom prostoru Hoto grupe u Varšavskoj nalazi 12 zaštitara Sokol Marića a ulicom patrolira nekoliko temeljnih policajaca.

Ispočetka je policajaca bilo mnogo više. Da su građani poslušali govornike zasad govori to što ih je to nekoliko desetaka posjedalo uz rubove kuća ili na stolce među kojima je barem trećina pristojno odjevenih umirovljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:15