CAFE DE PARIS

FOTO: POLICIJA OSIGURAVALA DELOŽACIJU KAFIĆA U CENTRU GRADA Srpska Pravoslavna Crkva ugostitelju otkazala najam prostora ispred bivšeg Kina Zagreb

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Uz asistenciju policije i zaštitara sudski ovršitelji danas su deložirali tvrtku Coffee Room d.o.o. iz prostora kafića Cafe de Paris u najstrožem centru Zagreba, na Cvjetnom trgu.

Intervencija je počela oko 11 sati, a mirno je zaključena nešto iza 13 sati. Ovršitelji su naložili mijenjanje brave na objektu, a nakon što je to dovršeno policija se maknula s mjesta događaja.

Nitko od sudionika deložacije nije bio raspoložen za razgovor s novinarima: neslužbeno smo doznali kako je vlasnik iznimno atraktivnog prostora ispred bivšeg Kina Zagreb, na adresi Trg Petra Preradovića 5, Srpska Pravoslavna Crkva koja je iz nepoznatog razloga odlučila otkazati ugovor o najmu vlasniku kafića, ugostitelju Branku Smoljaniću.

On je, opet neslužbeno, podmirivao sve svoje obaveze i tražio je produžetak ugovora no to mu nije odobreno. Zbog toga kafić na jednoj od najfrekventnijih lokacija u gradu, takozvanoj "špici", mjesecima nije radio, a ovrha je epilog bitke. Ugostitelj, doznajemo, traži da mu se priznaju i vrate navodno golema ulaganja u objekt.

Zagreb, 150519.
Trg Petra Preradovica.
Policija ispred kafica Cafe de Paris.
Josip Radeljak Dikan koji ima nekretnine iznad Cafea razgovarao je s policijom
Na fotografiji: Josip Radeljak.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

U prijemnoj kancelariji Mitropolije zagrebačke uputili su nas na njihovo odvjetničko društvo koje vodi predmet, no tamo nam zasad nisu dali više inforamcija o predmetu. Vlasnik kafića Smoljanić je, pak, trenutno u policijskoj postaji gdje daje iskaz o današnjoj deložaciji.

Na deložaciji se u jednom trenutku pojavio i Josip Radeljak Dikan, koji živi na trećem katu iste zgrade, no doznajemo kako on osobno nema veze s prostorom iz kojeg je istjeran zagrebački ugostitelj.

Ipak, u istoj je zgradi navodno mnogo problema te su brojni stanari, kako su nam ispričali, na sudu, kako sa SPC tako i sa kafićima u najmu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 17:03