SVE SMO SNIMILI

FOTO: POLICIJSKA INTERVENCIJA NA JARUNU Iz PU Zagrebačke objavili: 'Tu smo zbog jednog drugog slučaja, nema veze s koronavirusom'

 
 Jutarnji list

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović jutros je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao kako se mjere uglavnom provode, ali da ima i neodgovornog ponašanja.

''Pojačano ćemo kontrolirati provedbu mjera. Policija će češće i više patrolirati, pogotovo na onim mjestima gdje se okuplja veći broj građana te će apelirati na nužnost da se ne okuplja veći broj građana'', kazao je ministar.

Iako je jutros Jarun bio prepun pripadnika MUP-a, iz PU Zagrebačke su nam priopćili da njihova intervencija nema veze s koronavirusom.

- Radi se postupanju policije zbog jednog drugog slučaja i nema veze s koronavirusom, niti s napucima Nacionalnog stožera civilne zaštire, niti s povredom samoizolacije - rekli su nam u PU Zagrebačkoj ne preizirajući o čemu se točno radi.

Jutarnji list
Jutarnji list
Jutarnji list

O mogućnosti zatvaranja Jaruna jučer smo razgovarali s Marinkom Tomićem, ravnateljem ustanove Upravljanje sportskim objektima.

- Jarun, kao i Bundek i druga mjesta te vrste u Zagrebu, su javna površina, zbog čega ih zatvoriti može jedino Stožer civilne zaštite. Mi se maksimalno trudimo da toaleti i ostale zone za koje brinemo budu u vrhunskom stanju - rekao nam je Tomić.

- Pozivamo sve ljude koji dolaze na jezero ili dalje idu u prirodu da se drže preporuka epidemioloških službi, da se ne približavaju jedni drugima i nipošto se ne dodiruju. Mogu šetati, ali bi trebali držati distancu, objašnjava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:09