USPJEŠNA AKCIJA

FOTO: POLICIJSKI PAS AS OTKRIO 9,2 KILOGRAMA AMFETAMINA Krijumčarski dvojac pao u automobilu njemačkih registracija, odmah odvedeni na obradu

 
 PU zagrebačka

Zagrebačka policija u tandemu s policijskim psom Asom odradila je dobar posao u popodnevnim satima u srijedu kad su na autocesti A1 u smjeru Zagreba zaustavili VW Golf u kojem je bilo skriveno 9,2 kilograma amfetamina!

Bilo je oko 16.10 sati kad su policijski službenici Ravnateljstva policije, koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija, zaustavili auto njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji mladić, a kojem je na mjestu suvozača društvo pravio 24-godišnjak.

PU zagrebačka

- Prilikom postupanja policijski službenici posumnjali su u vjerodostojnost prometne dokumentacije, registarske oznake i broja šasije, pa su muškarci dovedeni u policijsku postaju na obradu.

Potom je sutradan nastavljeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te krivotvorenja isprave - ispričala je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU zagrebačke.

PU zagrebačka

Točka na "i" bio je pas As koji je detektirao prisutnost droge pa je u pretresu Golfa nanjušio ukupno 9204 grama amfetamina pakiranih u devet paketa.

PU zagrebačka

Odakle je droga stigla i dalje je nepoznanica, no skrivali su je u autu kojim su ju dalje preprodavali na ilegalnom narko tržištu.

Što se tiče krivotvorenja isprava, policija sumnja da je to odradio 32-godišnji vozač koji je, ističu iz PUZ-a, "na neutvrđen način pribavio dvije registarske pločice njemačkih talica koje pripadaju drugom vozilu te ih stavio na svoj Golf".

Po dovršetku obrade, dvojac je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih proslijeđena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

PU zagrebačka

U prvih devet mjeseci ove godine, PU zagrebačka zabilježila je 200 kaznenih djela zloporabe droga što je u odnosu na lanjski period porast od čak 56,3 posto.

No iz policije uvjeravaju da je ta statistika zapravo "dokaz većeg zadiranja policijskih službenika u tamnu brojku".

PU zagrebačka

- Do sad, tj. tijekom ove godine, PU zagrebačka zaplijenila je 4509,81 gram amfetamina koji zajedno s ovih devet kilograma iznosi 13 i pol kilograma te droge koja na taj način nije dospjela do krajnjih kupaca niti je od ilegalne preprodaje pribavljena materijalna korist.

PU zagrebačka

Po vrstama droge najčešće se zapljenjuje marihuana, koja u ukupnom zbroju čini udio veći od 70 posto ukupnih zapljena. Odmah drugi po redu je amfetamin, čiji je udio u ukupnim zapljenama 7,79 posto. Zadnja veća zapljena amfetamina kroz kriminalističko istraživanje realizirana je krajem siječnja ove godine kad je u stanu na području Novog Zagreba pronađeno pola kile amfetamina - zaključuju iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:39