FOTOREPORTAŽA

FOTO: POSJETILI SMO SAJAM OLDTIMERA U SVETOJ NEDELJI U 'susjedstvu' sjedišta tvrtke Mate Rimca pažnju je plijenio trabant karavan na električni pogon

 
 Dušan Miljuš

Iako je zagrebački Auto show koji danas zatvara svoja vrata glavni ovotjedni spektakl za ljubitelje automobila, ljubitelji oldtimera, vlasnici starih vozila, ali i prodavači dijelova za oldtimere, literature, memorabilija, starih igračaka iz automotosvijeta ove nedjelje su došli na svoje.

Svetonedeljski oldtimer klub "Stari kotači" organizirao je 12. po redu oltimer sajam ispred Sportskog centra Sveta Nedelja od 8 do 15 sati.

Oko podneva prostor je već bio ispunjen brojnim posjetiteljima koji su što ciljano, što u prolazu svratili i pogledali automobile i motore koji su nekada "carevali" prometnicama.

Posebno je pažnju pllijenio Porsche, ali i Fiat 131 iz 1977. godine sa svega nešto više od 40-ak tisuća kilometara koji izgleda kao da je izišao iz salona, a koji vlasnik prodaje za 3.900 eura. Ali, pažnju je plijenio i trabant karavan na električni pogon Zagrepčanina Romana Sajka koji postiže brzinu od 80 kilometara na sat i dosiže 80 kilometara. Najdalju udaljenost koju je prevalio, kaže nam vlasnik, je do Koprivnice, a nakon što proda ovaj sprema preradu još jednog "trabija" koji bi bio i brži i imao veći domet.

Kako nam je rekla Andrea Weber, predsjednica oldtimer kluba "Stari kotači" ovo je tek prva ovogodišnja manifestacija ovog kluba, a za mjesec dana, 20. svibnja slijedi 23. Croatia classic marathon, na kojem se uz domaće odltimeraše očekuje i natjecatelji iz inozemstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:24