SRETAN KRAJ POTRAGE

FOTO: 'PRIJE USPONA POPILA JE DVA VALIUMA I BIĆERIN VOTKE' Spasioci su iz helikoptera opazili nestalu Australku (22) na rubu litice!

Split, 130713.Pripadnici splitskog HGSS-a helikopterom spasili turistkinju iz Austarlije koja se nasla u vrletima na sjevernoj strani Omiske Dinare. Potraga je trajala dvadeset sati, a interesantno je da je djevojka bila u kupacem kostimu i bosonoga.Foto: Zoran Erceg/ HGS / CROPIX
 Zoran Erceg/ HGSS / CROPIX

Carla Veronica Hulls, 22-godišnja državljanka Australije koja je u petak ujutro nestala na putu prema omiškoj utvrdi Fortica, pronađena je u 12.35 sati na istome području gdje se, ispostavilo se, i izgubila. Zdrava je, neozlijeđena i dehidrirana, potvrdili su za Slobodnu Dalmaciju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, čiji su djelatnici, u suradnji s više od 20 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, tijekom subotnjega jutra nastavili potragu koja je počela u petak poslijepodne.

Ključnu ulogu odigrao je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz kojega je uočena nesretna djevojka, da bi samo dvadesetak minuta kasnije bila spuštena na omiški Gradski stadion, te potom prebačena na medicinsku obradu u lokalni Dom zdravlja gdje je ustanovljeno kako, izuzev dehidracije i pretrpljenoga šoka, nema vidljivih povreda.

Carla Veronica Hulls

- Djevojka je pronađena na samome rubu litice, na iznimno nepristupačnome terenu Omiške dinare na predjelu Struga, i prava je sreća što nije pala u 200 metara duboku provaliju. Do nje su se spustili naš letač spašavatelj i doktorica koji su je pregledali na licu mjesta, te potom prebacili na daljnji tretman - kazao nam je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a, čiji su djelatnici, unatoč kontradiktornim izjavama navodnih očevidaca, u zadivljujuće kratkom roku, odradili još jednu upješnu akciju spašavanja.

Nakon što je policija u petak navečer objavila fotografiju nestale Australke, te zamolbu građanima da pomognu u potrazi, javili su se brojni 'očevici' koji su Carlu Veronicu Hulls vidjeli na raznoraznim mjestima, a najviše ih je, spremni su to bili i na sudu ponoviti, tvrdilo kako su je uočili kako trči niz padinu koja vodi od Fortice do središta grada. Ponukalo je to i djelatnike PU splitsko-dalmatinske, te gorske spašavatelje da pomisle kako je potraga uzaludna, jer je, naglas su razmišljali, Australka svojevoljno odlutala u potrazi za boljom zabavom.

U prilog toj verziji išao je i događaj od prije nekoliko dana kada je Carla Veronica Hulls svoje društvo napustila u Korčuli da bi se nakon cjelodnevnoga izbivanja pohvalila kako je bila u Makarskoj (?!). Mlada Australka dio je veće skupine svojih sunarodnjaka koji Jadranom putuju na jednom od drvenih jedrenjaka, a zanimljivo je da je brod i bez nje u petak predvečer nastavio svoj put prema Splitu, dok su je u Omišu ostale tražiti tek dvije najbliže prijateljice.

Uplakane i uplašene priznale su kako Carla Veronica ima zdravstvenih problema, te kako je prije uspona na Forticu popila dva valiuma i bićerin votke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:06