DRAMA KOD VINKOVACA

FOTO Prijetio da će si odrezati prst, a onda ga ispred Županije zarezao škarama za voćke

Vinkovci, 140910.Poznati vlasnik jednog od prvih seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, Ante Peric iz Ivankova nastavlja javno prosvjedovati, zbog financijskih i imovinskih problema njegova Seoskoga turizma Antin stan . Danas je kako je i najavio pokusao si odsjeci prst da zastiti imanje od propadanja. Problem je nastao zbog prodaje drzavnog zemljista u Opcini Ivankovo na kojem je sagradio dio imanja i tvrdi kako ima sve potrebne dozvole. Medjutim, opcina je prodala zemljiste na kojem se nalazilo nekoliko Pericevih pomocnih gospodarskih objekata njegovom susjedu (s kojim godinama nije u dobrim odnosima). Na fotografiji Ante Peric nakon sjecenja prsta izlazi uz djeladnike policije i hitne pomoci.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

VINKOVCI – Ivankovčanin Ante Perić, jedan od pionira seoskog turizma u Hrvatskoj, u utorak si je ispred sjedišta Vukovarsko-srijemske županije škarama za orezivanje voćki zarezao mali prst lijeve ruke. Epilog je to njegovih višekratnih prosvjeda na koje se odlučio smatrajući da se njega i njegovo obiteljsko gospodarstvo želi uništiti.

Podsjetimo, Perić je u kolovozu počeo i štrajk glađu ispred sjedišta Vukovarske županije, no nakon samo nekoliko sati mu je pozlilo te je završio u bolnici. Tada je zaprijetio da će si javno odsjeći prst na ruci, ako ga ne posjete župan Božo Galić, načelnik Općine Ivankovo Branko Galić te saborski zastupnici iz ove županije.

Perić od njih naime traži da mu pomognu kako bi njegovo seosko gospodarstvo opstalo i nastavilo se razvijati. U nekoliko ranijih medijskih istupa uvijek je ponavljao da ga „netko želi uništiti, otkako je prije 15 godina pokrenuo seosko imanje, popularni Antin stan.“

Njegovo je imanje doista bilo iznimno popularno, pa čak i za hrvatsku elitu, kako političku tako i gospodarsku, no ističe da je umjesto nagrada samo dobivao kazne.

- U 15 godina napisali su mi kazni za milijun i pol kuna, a sada me se uništava i na drugi način. Zemlju preko puta svoga imanja koju sam godinama obrađivao, dali su u zakup drugome, a sada se tamo odlažu lešine, baca gnojivo i cvate ambrozija što mi rastjeruje goste - tvrdio je Perić, tražeći da Županija i Općina riješe njegove probleme.

Čelnici Županije i Općine nedavno su se i odazvali njegovom pozivu te ga posjetili na imanju, no kako ni nakon tog sastanka očito nije bio zadovoljan raspletom situacije, Perić se odlučio na još jedan prosvjed.

Došao je u utorak svojim autom u pratnji supruge i parkirao se pred sjedište Županije. S obzirom da je najavio mirni prosvjed tamo su bili i policajci, a nedugo nakon što je došlo vozilo Hitne pomoći, Perić si je u automobilu zarezao prst, nakon čega su policajci nekako uspjeli otvoriti vrata kako bi mu se pružila medicinska pomoć.

Sve se to dogodilo oko 10,40 sati, a nedugo zatim pred Županiju je došao i župan Galić, koji se planirao sastati s Perićem, no nije bio voljan komentirati ovaj incident. Samo je naglasio da oni žele pomoći, koliko je u njihovoj nadležnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:47