LUKSUZNA KUĆA NA DRAŽBI

FOTO: Prodaje se najskuplja vila u Zagrebu, prije propasti sagradioju je kralj igračaka Fižulić

Kuća na Gornjem Prekrižju prodaje se za tri milijuna eura. Fižulić je navodno htio da mu bude novi dom
 Robert Fajt, Neja Markicevic / CROPIX

Luksuzna stambena kuća na zagrebačkom Gornjem Prekrižju 38 najskuplja je vila koja se trenutno prodaje u Zagrebu. Vila koja se prodaje za oko tri milijuna eura u vlasništvu PBZ nekretnina završila je putem javne dražbe. Osim vrtoglave cijene, ima i burnu povijest.

Prije više od 5 godina vilu je gradio poduzetnik Goranko Fižulić, vlasnik tada još jake Magme. Troetažna stambena vila površine oko 1200 kvadrata trebala je, prema nekim izvorima, biti njegov novi dom, dok bi kuću u kojoj i danas stanuje u Jurjevskoj ulici prepustio svojoj djeci.

Kad je došlo do poznatog kraha tvrtke Magma, vila je u predstečajnoj nagodbi završila na javnoj dražbi jer je glasila na tvrtku Tido, tvrtku kćer Magme. Novi vlasnik, PBZ nekretnine, nedavno je atraktivnu vilu oglasio za prodaju. Kuću su kupili na javnoj dražbi kojom se naplatila PBZ banka.

.

Raskošna kuća na Gornjem Prekrižju, kako se priča u kuloarima, lani je nakon ovrhe, a prije formalnog ulaska novih vlasnika, iznutra prilično devastirana. Počupane su instalacije, parketi... možda u naletu bijesa.

- To nije istina - odgovorio mi je Goranko Fižulić, rezolutno.

- Mi smo uzeli neke stvari, rasvjetna tijela... Međutim, ako se ne živi pet godina u nekom objektu, normalno je da će u njoj biti prašine, to za što ste čuli vjerojatno je nastalo zbog neodržavanja dok je kuća bila u postupku. Jedino što je tamo stradalo su dva velika 30-godišnja divna bora koja su pala za one velike oluje prije pola godine u Zagrebu. To sam primijetio dok sam kraj kuće prolazio biciklom - objašnjava Fižulić.

Vilu je, tvrdi, gradio kao rezidencijalni objekt koji bi se prodao ili iznajmio veleposlanstvu.

- Sve je bilo davno. Već smo je preplakali i zaboravili - dodaje Goranko Fižulić.

Preciznije, bivši vlasnik goleme kuće bila je tvrtka Tido i njen direktor Zdravko Vukelić, koji je bio i na položaju u tvrtki Magma. Zemljište i staru kuću kupuju 2000. Na kuću je u više navrata upisana hipoteka PBZ banke.

Krajem 2013. godine temeljem pravomoćnog rješenja o dosudi Općinskog građanskog suda u Zagrebu iz rujna 2013. godine uknjižuje se pravo vlasništva za korist Privredne banke Zagreb. Iako nam je Goranko Fižulić rekao da je ovu nekretninu davno preplakao i prežalio, tvrtka Tido lani je na odluku o promjeni vlasnika podnijela žalbu i unijela zabilježbu u zemljišne knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:40