GUST PROMET

FOTO: PROMETNI KAOS DILJEM HRVATSKE Evo što je izazvala prva veća smjena turista ove godine

 Boris Kovačev / CROPIX

Stigao je srpanj, a s njim i uobičajene ljetne gužve na autocesti i naplatnim postajama prema moru. HAK javlja kako je već ujutro bio pojačan promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru Rijeke i Splita, te kako se vozilo uz povremene zastoje.

Trenutno su zbog pojačanog prometa zastoji i kolone vozila su na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora. Na naplatnoj postaji Lučko, pojačan je promet u oba smjera, a prema Zagrebu kolona je duga dva kilometra.

Zagreb, 020716.
Zbog povecanog odlaska gradjana i turista prema moru stvorile su se guzve na naplatnim kucicama Lucko u smijeru Karlovca. 
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

Pojačan je promet i na dionicama autoceste A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo 2 u oba smjera te između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 u smjeru juga.

Zastoji su i na drugim prometnicama: na autocesti A7 na naplatnim postajama Rupa u smjeru GP Rupa kolona je duga pola kilometra, a u smjeru Zagreba je 200 m. Kolona od tri kilometra je i na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, pred tunelom Učka u smjeru Rijeke (1 km); na mostu Krk u smjeru kopna; na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku, osobna vozila (2 km) i teretna vozila (1 km); na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom; na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima osobito Zadru, Šibeniku, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Zagreb, 020716.
Zbog povecanog odlaska gradjana i turista prema moru stvorile su se guzve na naplatnim kucicama Lucko u smijeru Karlovca. 
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

Zbog prometnih nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 51. km prije naplate Zagreb istok i 116. km kod odmorišta Lipovljani u smjeru Slavonskog Broda, HAK savjetuje vozače da voze opreznije.

Gužve su i na trajektnim pristaništima. Prvi srpanjski vikend obilježila je smjena gostiju na makarskom području sto je rezultiralo i prvim pravim gužvama u trajektnoj luci. Tako je nakon isplovljavanja trajekta koji vozi na liniji Makarska-Sumartin (Brač) u 11 sati na pristaništu ostalo 20-ak vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 18:54