ORGANIZIRALI SE PREKO FACEBOOKA

FOTO: PROSVJED U ZAGREBU S Trga se pokušali probiti do Vlade, uhićeno 12 osoba

Na prosvjedu se po policijskoj procijeni okupilo oko 150 građana. Organizatori su najavljivali 4500 ljudi
Zagreb, 150214. Nastavak Facebook prosvjeda pod nazivom Otpor sistemu nastavljen je na Gornjem gradu gdje je doslo do fizickog sukoba sa policijom i privodjenjem dijela prosvjednika.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Tijekom prosvjeda koji je danas putem Facebooka organiziran u Zagrebu policija je privela 12 osoba, a među njima i jednog pijanog prosvjednika koji je napao službenu osobu.

Na prosvjedu, koji je počeo u podne na Trgu bana Jelačića, po policijskoj procijeni okupilo se oko 150 građana, koji su potom pokušali otići do Markova trga, ali ih je policija zaustavila kod Kamenitih vrata.

Nakon što su prosvjed nastavili šetnjom po centru grada, gdje su bili i pred sjedištem SDP-a, pokušali su još jednom otići na Gornji grad iz Tomićeve ulice, ali ih je policija blokirala na Katarininom trgu.

Od 12 privednih, jedna osoba kojoj je izmjereno više od dva promila alkohola u krvi bit će zbog napada na službenu osobu najvjerojatnije kazneno prijavljena, a ostale prekršajno, doznaje se u policiji.

Organizatori su u najavi prosvjeda putem facebooka poručili kako je vrijeme da se izvrši udar na vlast. "Moramo izboriti konačnu pobjedu hrvatskoga naroda nad izdajicama i lopovima koji nam oduzimaju zadnji pedalj zemlje, zadnju kunu iz džepa", objavljeno je na Facebook stranici "Otpor sistemu".

Prosvjednici su na putu prema Gornjem gradu uzviklivali "Svi na ulice" i "Zovi samo zovi", dok su ispred SDP-a vikali "lopovi" i tražili smjenu Slavka Linića.

Na početku prosvjeda jedan je građanin, koji je rekao da nije organizator, recitirao pjesmu "Nebo zvoni". Medijima je rekao da su sve vlade sestrinske jer rade za korporacije, a protiv naroda.

Dolazak na prosvjed najavilo je na stranici "Otpor sistemu" 4500 ljudi, no na kraju se pokazalo da ih je došlo 30 puta manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:01