ODLIČNA LOKACIJA

FOTO: RAZGLEDAJTE INVESTICIJU VRIJEDNU 80 MILIJUNA EURA Hrvatska dobila najbolji Sheraton na Mediteranu

 Niksa Duper / Cropix

U Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel ušli su prvi gosti. Otvorenjem drugog hotela pod brendom Sheraton u Hrvatskoj pred završetkom je dvogodišnji investicijski ciklus od 80 milijuna eura Hotela Dubrovačka rivijera, tvrtke u većinskom vlasništvu HUP-a Zagreb.

Pet zvjezdica

Realizacijom jedne od najvećih investicija u hrvatskom turizmu, u HUP-u Zagreb, kompaniji u većinskom vlasništvu Anđelka Leke, tvrde da su zaposlili oko 200 novih radnika i preuzeli lidersku poziciju na dubrovačkom području s oko 750 smještajnih jedinica i najmodernijim sadržajima. Ambiciozno i dugo iščekivano ulaganje na dubrovačkom području uključuje tri hotela, vile, apartmane i niz popratnih sadržaja.

Iz kompanije poručuju da je upravo otvoreni Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel jedan od najkvalitetnijih hotela pod brendom Sheraton na Mediteranu. Hotel ima 239 moderno uređenih soba i 11 apartmana, a kao hotel kategoriziran s pet zvjezdica na tržištu se planiraju pozicionirati i s jednim od najmodernijih i najvećih kongresnih centara u Hrvatskoj.

Završna faza

U skladu s tim hotel koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg hotela Orlando, na odličnoj lokaciji u Srebrenom pokraj Dubrovnika, bit će otvoren tijekom cijele godine. Osim samog hotela Sheraton, projekt uključuje i vile Srebrenka, Supetar, Lovorka i Borovka, koje su već na tržištu ili u završnoj fazi preuređenja. Otvorenjem drugog hotela pod brendom Sheraton posebno je zadovoljan Anđelko Leko.

>>>> FOTOGALERIJA

- Primili smo prve goste i uhodavamo osoblje. Zadovoljni smo iako smo pri realizaciji imali problema s imovinsko-pravnim odnosima i administracijom. Sad kad je sve gotovo, naravno da smo zadovoljni. Destinacija je izvrsna - uz samo more, u blizini Dubrovnika. Otvoreni smo za sva tržišta, ali najviše gostiju očekujemo iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Japana, Koreje - pojašnjava Anđelko Leko, koji će dubrovački Sheraton svečano otvoriti za tridesetak dana.

I u svjetskom vrhu

Pri najavi investicije isticalo se da je riječ o jednom od pet najboljih Sheratona na svijetu.

- To je izjavio Robert Koren, regionalni direktor kompanije Starwood Hotels & Resorts Worldwide, koja je vlasnik brenda Sheraton. Ovaj hotel taj status zaslužuje jer je prekrasan i zasigurno će poboljšati turističku ponudu Dubrovnika. Cijeli projekt radili smo u uvjerenju da radimo dobar posao - ističe Anđelko Leko.

Investicijski ciklus od 80 milijuna eura uključuje projekte na lokacijama Mlini i Srebreno. Osim hotela Astarea i Mlini te upravo otvorenog Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela, riječ je i o nekoliko vila te apartmanima.

Radovi su počeli 2013. godine na lokaciji Mlini preuređenjem hotela Astarea, koji je doveden na razinu od četiri zvjezdice, izgradnjom bazenskog kompleksa, novih bungalova te novog boutique hotela Mlini s četiri zvjezdice i 90 smještajnih jedinica.

Novi trgovački centar

Na lokaciji u centru naselja Srebreno u tijeku je i gradnja objekta koji će uz trgovački centar sadržavati 20 luksuznih apartmana i garažu sa 70 parkirališnih mjesta. Nakon završetka turističke sezone kreće se i u uređenje objekta “Češke banje”, koji će postati moderan lounge bar.

- Otvaranjem novih kapaciteta te repozicioniranjem destinacije projekt ima potencijal zahvaćanja širokih tržišnih grupa te modernih kanala prodaje. Posebno treba napomenuti da je program bio usmjeren na sanaciju turističkih objekata koji su bili oštećeni tijekom Domovinskog rata, koji su, s obzirom na lokaciju, negativno utjecali na imidž nacionalnog turizma - poručuju iz kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:40