NOVI OBRAT

FOTO: SABO VIJEĆNICIMA POKAZAO ŠAVOVE 'Nema nagodbe s USKOK-om! Dokazat ću da nisam kriv!'

Gradonačelnik se pojavio na Gradskom vijeću i rekao da ne priznaje krivnju za nuđenje mita HDZ-ocima
 Vlado Kos/Cropix

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pojavio se jutros na sjednici Gradskog vijeća kako bi vijećnicima i javnosti rekao da neće biti nikakve nagodbe s USKOK-om i da ne priznaje krivnju za kazneno djelo nuđenja mita gradskim vjećnicima HDZ-a.

Sabo je u svom kratkom obraćanju rekao kako je dan prije pripremnog ročišta na Županijskom sudu u Osijeku hitno operiran u bolnici Sestara Milosrdnica u Zagrebu gdje mu je zbog srčanih problema ugrađen pacemaker.

- Sljedećeg dana otišao sam na sud s namjerom da kažem samo četiri riječi: 'Časni sude, nisam kriv". Nema nikakve nagodbe. Idem na suđenje dokazati da u ovom slučaju nisam kriv, a vas molim da prestanete manipulirati s mojom bolešću, jer po vama ispada da meni nije ništa, kao što ispada i da sam sam organizirao napad na svoju suprugu, rekao je Sabo izvodeći pritom i mali performans tako što je raskopčao košulju pokazavši pred svima šavove od operacije.

KOMENTAR Zašto Vrhovni sud tajnu snimku smatra dokazom samo u slučaju Sabo?

Poručio je oporbi da pričekaju da barem skine šavove od operacije.

Sjednici vijeća prethodila je izvanredna presica lokalnog HDZ-a čiji je predsjednik Damir Barna zatražio ostavku Sabe, ali i njegovih zamjenika, rekao je da su oni svojim ponašanjem nanijeli štetu gradu Vukovaru i njegovim građanima te da zbog toga mora odstupiti, posebno apostrofiravši činjenicu da je Sabo prethodno govorio kako mu HDZ slučaj oko podmićivanja namješta i montira.

- Ako gradonačelnik i njegovi zamjenici podnesu ostavku ili nam daju čvrsta jamstva da će to učiniti, HDZ će podržati predloženi proračun kako bi se mogli nastaviti projekti, ali u svakom slučaju tražimo nove izbore i mi ćemo tada svoje mandate dati na raspolaganje, kako bi došlo do novih izbora. Ukoliko ne bude ostavke proračun nećemo prihvatiti, rekao je Barna što u prijevodu znači da će Vukovarci svakako ići na prijevremene lokalne izbore.

S obzirom na današnju Sabinu izjavu kako nema nagodbe s USKOK-om riječ je o novom obratu u ovom slučaju. Podsjetimo, prošloga petka Sabo je na Županijskom sudu u osijeku, kako se neslužbeno doznalo, ponudio nagodbu, zbog čega je za 4. travnja zakazano novo pripremno ročište. Da je bilo drugačije od zakazivanja novog pripremnog ročišta vjerojatno ne bi došlo već bi sudac naredio početak glavne rasprave tako da je puno vjerojatnoiaj opcija da je Sabo ipak ponudio nagodbu, koju sada očito povlači.

Je li to rezultat pritisaka i vrha SDP-a koji mu je postavio ultimatum da će u slučaju nagodbe, što bi ujedno značilo i priznavanje krivnje, biti izbačen iz stanke, pokazat će vrijeme koje je pred nama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:00