LUKSUZNO POČIVALIŠTE

FOTO Sanader grobnicu blizu Tuđmanova groba platio 93 tisuće eura

Riječ je o rupi izbušenoj u betonu koja je prekrivena pločom. Grobnica obitelji Sanader ima devet grobnih mjesta
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader svoje je posljednje počivalište na zagrebačkom groblju Mirogoj platio visokih 93 tisuće eura, javlja Večernji list. Sanaderova grobnica nalazi se u 'elitnom' dijelu Mirogoja te ima devet grobnih mjesta.

Prema pisanju Večernjeg, grobnica je nekada bila u vlasništvu filmaša Zrinka Ogreste koji ju je odlučio prodati za 55 tisuća eura. Od Ogreste ju je prije dvije godine kupio neimenovani preprodavač koji ju je potom prodao Sanaderu .

Gradska groblja grobnice sa šest mjesta ustupaju već od 170 tisuća kuna, a direktorica Gradskih groblja Ljerka Ćosić nije mogla reći koliko bi inače stajala grobnica poput Sanaderove s devet mjesta jer se takva trenutno ne nalazi u ponudi.

Posljednje počivalište bivšeg premijera, prema riječima neimenovanog sugovornika, nalazi se u polju IV. na mjestu 47 ( pogledajte plan Mirogoja ) te iako vrijedi 93 tisuće eura ne izgleda tako. Riječ je naime o rupi izbušenoj u betonu koja je prekrivena pločom. Sugovornik ističe kako su radovi na grobu počeli tijekom ljeta i kada se završe, grobnica će poprimiti pravi sjaj.

Zanimljivo je, međutim, kako se budući Sanaderov grob nalazi u neposrednoj blizini grobnice prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana . Tako će Sanader i nakon smrti biti blizu, dvadesetak metara ili sedam grobnica, osobe koja je utemeljila stranku koja se Sanadera odrekla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:42