TURISTI U ČUDU

FOTO: SLOMLJENOG KRILA, DESET DANA JE PLIVAO U MORU ISPRED ŠIBENIKA Danas su ga uspjeli uhvatiti, evo kakva ga sudbina očekuje....

Voditelj Sokolarskog centra u Dubravi kod Šibenika Emilio Menđušić uz pomoć policije jutros je iz mora spasio labuda slomljenog krila
 Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Ozlijeđeni labud koji već desetak dana sa slomljenim krilom pliva u moru ispred Šibenika u srijedu ujutro spašen je zajedničkom akcijom šibenskih komunalnih redara, Pomorske policije i Sokolarskog centra.

Labud je nakon spašavanja iz mora prebačen u veterinarsku ambulantu "More" u Šibeniku, gdje ga očekuje operacija i oporavak.

"Labud će biti operiran u veterinarskoj stanici 'More', očekuje ga amputacija krila i više nikad neće moći letjeti. Kad se oporavi premjestit ćemo ga u Zablaće, gdje je more pliće i gdje su prethodnih godina labudovi najčešće boravili", rekao je Emilio Menđušić, voditelj Sokolarskog centra u Dubravi kod Šibenika, koji je iz trećeg pokušaja vlastitim rukama i omčom uspio uhvatiti mladog ozlijeđenog labuda.

Događaj na rivi privukao je pažnju i nekolicine turista, a okupljeni novinari labudu su dali i prigodno ime - Ryan, po epskom ratnom filmu "Spašavanje vojnika Ryana".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:58