NISTE TEMPERATURE

FOTO: SNIJEG ZABIJELIO DALMACIJU, IMA GA I DO 10 CENTIMETARA Ekipe zimske službe od noćas su na terenu, vozačima se preporučuje zimska oprema

 
 Braco Ćosić / Slobodna Dalmacija

Snijeg je noćas zabijelio brdska područja Imotske krajine, piše Slobodna Dalmacija. Ima ga i do deset centimetara na Aržanu, odakle i pristižu ove fotografije, ali i u Studencima, Dobranjama, Kamenskom, kao i na Golom brdu te nešto manje u Zagvozdu.

Temperature su se tu spustile i nekoliko stupnjeva ispod ništice. Na terenu su još od noćas ekipe zimske službe.

- Naših osam ekipa od noćas su na području Imotske i Cetinske krajine i sve su prometnice do jutros očišćene, tako da nema nikakvih poteškoća u prometu. Preporuka je ipak vozačima da imaju zimsku opremu - riječi su voditelja zimske službe Županijskih cesta Petra Vuletića.

Inače, i na Biokovu je palo dvadesetak centimetara novog snijega, pa ga sada ima sa starim snijegom oko 23 do 25 centimetara. U 10 sati temperatura je na svetom Juri bila minus 7 stupnjeva.

Braco Ćosić / Slobodna Dalmacija

Snježne radosti na Svilaji i Kamešnici

U nedjelju u ranim jutarnjim satima na području Cetinske krajine počeo je padati snijeg. Najviše ga je napadalo na području Tijarice, Kamenskog, Zelova i Maovica, od 5 do 10 centimetara, a zabijelio je i sva planinska naselja na području cetinskog kraja.

Zimska sužba Nadcestarije Sinj pokrenula je meganizaciju oko 3,30 sati. Njihove ralice i posipači kalcijeva klorida i soli intervenirali su na državnim cestama DC-220 od Trilja do Kmenskog, DC-219 od Sinja do Vagnja, DC-60 od Trilja prema Cisti Provo te na županijskim cestama Tijarica – Aržano, Vrlika – Maovice – prijevoj Lemeš, Hrvace – Zelovo te Voštane – Ruda. Sve ceste na području Cetinske krajine su prohodne, piše Slobodna.

Braco Ćosić / Slobodna Dalmacija

Braco Ćosić / Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:38