TRAGEDIJA U HABJANOVCU

FOTO: ŠOK NA NAJSTARIJEM EKO IMANJU U HRVATSKOJ, LIKVIDIRALI IM PSE Lija je na mjestu bila mrtva, Zrnko se borio za život dok nije pao u jarak...

 
 FACEBOOK Zrno Eko Imanje

Zrno Eko Imanje, prvo i najstarije ekološko imanje u Hrvatskoj, smješteno u Habjanovcu, 55 kilometara istočno od Zagreba, zavijeno je u crno.

Naime, njihovi ljubimci, dva psa, brutalno su likvidirani, a ako je vjerovati komentarima na društvenoj mreži, sumnja se da su ih ubili - lovci.

- Ovaj tjedan ostali smo bez svojih simbola, kolega i prijatelja. Zrnko i Lija ubijeni su hladnokrvno iz vatrenog oružja, u neposrednoj blizini našeg imanja. Nisu imali nikakve šanse. Malena Lija, koja nam je osunčala živote prije 3 godine, na mjestu je pala mrtva. Veći Zrnko, koji je s nama već 10 godina, borio se za život dok nije pao u jarak iz kojega se više ni zubima nije mogao izvući.

Tražili smo ih iz zraka i s kopna; pješice, motornim vozilima i letjelicama, misleći da im se desila neka nezgoda. Kad smo ih našli smrznute tri dana kasnije, shvatili smo da su naišli na zlo koje nisu poznavali.

FACEBOOK Zrno Eko Imanje
Lija

FACEBOOK Zrno Eko Imanje
Zrnko

Kroz godine smo nakupili tisuće fotografija i videomaterijala koji slave njihov život i doprinos Zrnu, mnoge od kojih smo podijelili s vama. Danas djelimo njihov tragičan kraj koji ta dva predivna bića nisu zaslužila.

Naša tuga bi bila umanjena, a naša srca zahvalna, kad njihova žrtva ne bi bila uzaludna te kad bi ono što se njima dogodilo pomoglo da se tako nešto ne dogodi više nikome.

Dragi Zrnko i Lija, u našim mislima i srcima ste sad i zauvijek.

Molimo Vas da podijelite ovu objavu. Za ubojstvo Zrnka i Lije napravljen je očevid i otvorena istraga za koju je nadležna Policijska postaja Vrbovec. Molimo sve koji imaju bilo kakva saznanja o slučaju da se jave nama ili nadležnima - objavilo je Zrno Eko Imanje na svojoj službenoj Facebook stranici.

FACEBOOK Zrno Eko Imanje
Zrnko

FACEBOOK Zrno Eko Imanje
Lija i Zrnko

FACEBOOK Zrno Eko Imanje
Lija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:58