ISTRAGA U TIJEKU

FOTO: ŠOKANTNI DETALJI TRAGEDIJEU OSIJEKU 'Trčao je sumanuto pohodniku, bio je potpuno gol i savunezvjeren, a onda smo čuli prasak...'

Najvjerojatnije se radi o studentima, a okolnosti se još istražuju...
 Vlado Kos/CROPIX

'Trčao je sumanuto po hodniku ne govoreći ništa. Bio je potpuno gol i sav unezvjeren, a kako je došao do kojeg stana tako je u njega pokušavao provaliti udarajući ramenom u vrata. Probao je ući i u naš stan, ali nije uspio, a onda smo začuli prasak stakla na prozoru koji vodi prema požarnim stubama', riječi su stanara zgrade u Strossmayerovoj 262 u Osijeku s koje se u četvrtak nešto iz 9,30 sati bacio mlađi muškarac pri čemu je na mjestu preminuo.

U stanu koji je kao podstanar dijelio sa još dvojicom prijatelja pronađen je njegov 31-godišnji cimer koji je s teškim tjelesnim ozljedama nanesenim hladnim oružjem prevezen u KBC Osijek. Ozljede su mu okarakterizirane kao opasne po život. O identitetu poginulog mladića nismo uspjeli doznati ništa, jer policija nije izašla sa službenim informacijama o ovom misterioznom događaju u kojem je jedan muškarac teško ozlijeđen, a drugi, čini se, počinio samoubojstvo bacivši se s vrha četverokatnice.

- Identitet mrtve osobe još utvrđujemo, a ozlijeđeni muškarac je bio pri svijesti i kontaktibilan kada smo ga pronašli - šturo je izvijestio Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Svi susjedi s kojima smo razgovarali kazali su nam da su čuli strašnu buku, lupanje, galamu i lomljavu stakla, a neki od njih s vanjske strane kupaonskog prozora stana u kojem su mladići živjeli vidjeli su nož. Najteže je, pak, bilo ženi koja je svjedočila posljednjim trenucima preminulog mladića.

- Buka i lupanje bili su nepodnošljivi. Razbio je prozor i popeo se na krov. Sve sam gledala sa svoga prozora. Vidjela sam ga kako gol trči po krovu prema rubu zgrade i kada sam shvatila što bi se moglo dogoditi brzo sam spustila rolete i rekla kćerki da zaključa vrata - kazala nam je potresena stanarka zgrade u kojoj se dogodila tragedija.

Nitko od stanara zgrade u kojoj su čak 52 stana nije poznavao mladiće.

- Čula sam udaranje, viku i razbijanje stakla, pa sam pozvala policiju ne znajući što se točno događa. Kasnije mi je domar rekao da se valjda netko bacio u dvorište, ali ja ništa od toga nisam vidjela. Ne znam ni tko su ti dečki jer je riječ o podstanarskom stanu u kojem se stanari često mijenjaju, kazala nam je gospođa koja je alarmirala policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 09:39