POSLJEDNJI POČINAK MALOG ANĐELA

FOTO: 'SPAVAJ MALI UMORNI STRAŠNI LAVE' U Zadru je pokopana petogodišnja Nora Šitum

Oni koji ne budu u Zadru u 12 sati mogu počast odati u svom domu
 Luka Gerlanc / CROPIX

NOVO 13:00 Posljednji ispraćaj petogodišnje Nore Šitum, koja je izgubila bitku za život prije eksperimentalnog liječenja u SAD-u, održan je danas na zadarskome groblju, gdje su uz obitelj i prijatelje u kišnom Zadru nazočili i brojni građani Zadra i cijele Hrvatske.

Djevojčica Nora Šitum (5) umrla je 20. ožujka u Dječjoj bolnici u Philadelphiji u SAD-u. Zbog zloćudne hematološke bolesti djevojčica se od prosinca 2010. liječila na zagrebačkom Zavodu za hematologiju i onkologiju u KBC Zagreb, a nakon što su iscrpljeni svi oblici liječenja, jedina šansa bila je nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji koja na kraju nije uspjela.

Akcija prikupljanja novca za Noru ujedinila je brojne građane Hrvatske u želji da joj pomognu. Nakon što je prikupljeno 5,3 milijuna kuna djevojčica je 7. veljače otputovala na liječenje u SAD. No, Nora je preminula prije nego što je mogla biti podvrgnuta metodi eksperimentalnog liječenja T-stanicama.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“Pleše negdje naša princeza, sretna i slobodna! Čuva nas i gleda. Spavaj mali umorni, strašni lave” stoji na osmrtnicama male Nore Šitum (6), koje su se jučer pojavile u Zadru.

Ispraćaj u podne

Lokalno stanovništvo s tugom je čitalo da se pokop održava danas u 12 sati na Gradskom groblju Zadar, a mnogi će sigurno doći na posljednji ispraćaj malog lava.

Sućut na Face profilu

Cijelu zemlju, koja je nesebično sudjelovala u prikupljanju nešto više od pet milijuna kuna za eksperimentalno liječenje u Philadelphiji, veoma je rastužila prošlotjedna vijest o Norinoj smrti.

U Facebook grupi “Vratimo osmijeh Nori na lice, Nora Fora strašni lav” stotine ljudi izražava obitelji sućut, a mnogi od njih, koji neće biti nazočni u Zadru, u svojim će domovima, diljem naše zemlje, ali i svijeta, danas zapaliti svijeću za Noru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:08