NA PRAVOSLAVNI BADNJAK

FOTO: SPORNI SELFIE POLICAJCA Pokrenut je disciplinski postupak, ali otkaz neće dobiti

 
 Facebook

Policajac Dragomir Sudar, koji se na pravoslavni Badnjak našao na selfieju 24-godišnjeg mladića koji je imao šajkaču s kokardom na glavi, premješten je sa svoga radnog mjesta, piše Glas Slavonije.

Iako Glas Slavonije nije dobio službeni odgovor gdje je policajac premješten, odnosno u koju policijsku postaju, dobili su službeni odgovor iz MUP-a u kojem stoji kako Sudar više ne radi tamo gdje je radio do nastanka sporne fotografije. MUP ističe kako je protiv tog policajca otvoren disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti. “Također vas obavještavamo kako je policijski službenik sukladno zakonskim propisima premješten na drugo radno mjesto za koje je propisan niži koeficijent složenosti poslova”, odgovorili su na upit iz MUP-a.


------
2 stupca color
novosit
Facebook

Podsjetimo, sporna fotografija osvanula je na društvenim mrežama, te se u cijelu priču uključila PU osječko-baranjska. Protiv 24-godišnjaka odmah je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv policajca načelnik Policijske uprave pokrenuo disciplinski postupak. Sporni selfie nastao je kada je skupina muškaraca, mahom iz Tenje, otišla u šumu po hrast koji vjernici pravoslavne vjere tradicionalno pale na svoj Badnjak, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 21:26