BESPRAVNA GRADNJA

FOTO: SRUŠILI SNJEGOVIĆA JER NIJE IMAO DOZVOLU Mještani šokirani: 'Postao je turistička atrakcija!'

Mještani Bistre prošli su vikend u svom mjestu izgradili velikog snjegovića koji je odmah postao i turistička atrakcija jer sa snjegovićem višim od 6 metara dolazili su se, kažu mještani, fotografirati čak i obitelji iz Zagreba. No, snjegović je ubrzo morao biti srušen jer je, po mišljenju općinskog komunalnog ureda - bio bespravno izgrađen!

Snješko su protekli vikend izgradili mještani naselja Oborovo Bistransko u ulici Franje Gulića, ispred kućnog broja 38, a u gradnji su sudjelovali gotovo svi susjedi. U nedjelju su čak organizirali i zabavu kako bi proslavili izgradnji snješka no samo nekoliko dana kasnije morali su ga srušiti. Iz općinskog komunalnog ureda poručili su im da snjegović po njihovom mišljenju ugrožava promet te su im naredili da ga hitno sruše.

- Rekli su nam da snjegović ugrožava promet jer je izgrađen uz prometnicu te nam dali nekoliko sati da ga srušimo. Na žalost to smo bili prisiljeni učiniti iako smo im pokušali objasniti da je snješko dobro osiguran - ističe Božo Prša iz Bistre.

- Djeca su bila jako žalosna zbog toga. Više od tisuću klinaca došlo se slikati sa snješkom proteklih dana, a dolazile su čak i obitelji iz Zagreba. Zato smo dogovorili da ćemo kad sljedeći put padne snijeg izgraditi još većeg snjegovića, ovaj put na privatnom posjedu - ističe Prša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 10:50