BUJICA GA ODNIJELA

FOTO: Srušio se most. Od Kutine do Siska samo preko Zagreba, dvostruko duže i skuplje

U tijeku su pregovori s vojskom kako bi se postavio pontonski most i tako privremeno cesta ponovo mogla otvoriti dok se ne izgradi novi most
Sisak, 270910.Zbog bujice koja je nosila sve pred sobom srusio se propusni most na 25. kilometru drzavne ceste Sisak-Popovaca. Od subote u 16 sati ta je cesta zatvorena za sav promet. Moslavina odsjecena od Siska, zupanijskog sredista, a putovanje od Siska do 40 kilometara udaljene Kutine sada traje vise od stotinu kilometara jer se na put mora preko zagreba, ili uskim i slabo odrzavanim cestama preko Martinske Vesi i Ivanicgrada.Foto: Mate Piskor / Cropix
 Mate Piškor / Cropix

SISAK - Od subote u 16 sati, kada se srušio propusni most na 25.kilometru državne ceste Sisak-Popovača, Sisačko-moslavačka županija presječena je na dva dijela - sisački i moslavački.

Stanovnici Kutine, Novske, Popovače, Ludine, Lipovljana, Volodera i druguih mjesta do županijskog središta Siska mogu samo preko Zagreba ili preko Ivanić Grada lošim i uskim prometnicama, odnosno isto tako lošim i uskim cestama preko Jasenovca i Hrvatske Dubice, odnosno kroz Park prirode Lonjsko polje.

U svakom slučaju putovanje je najmanje dvostruko duže i dvostruko skuplje. Propusni most na cesti Popovača-Sisak popustio je od bujice vode koja i sada kroz retenciju Lonjsko polje teče tako jako da nosi sve pred sobom, a kako doznajemo u Hrvatskim cestama, obnova toga mosta i otvaranje važne državne ceste prioritet je.

U tijeku su pregovori s vojskom kako bi se postavio pontonski most i tako privremeno cesta ponovo mogla otvoriti dok se ne izgradi novi most. Od gradonačelnika Kutine, Davora Žmegača doznajemo kako su s prijevozničkim tvrtkama dogovorili prijevoz učenika i radnika do Siska.

Auobusi voze autocestom do Ivanić Grada, potom županijskom cestom preko Dubrovčaka do Martinske Vesi Lijeve, u kojoj putnici pješice prelaze preko mosta kojim ne mogu autobusi i teška vozila, gdje ih čeka drugi autobus i vozi do Siska.

Zbog šteta od poplava proglašena elementarna nepogodna za općine Martinska ves i Lipovljani

SISAK – Županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel donijela je u ponedjeljak odluku o proglašenju elementarne nepogode zbog šteta nastalih radi poplave na području općina Martinska ves i Lipovljani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:51