ORGANIZIRA SE KONCERT ZA POMOĆ

FOTO: STABLO PALO NA PLANINARSKI DOM RISNJAK I UNIŠTILO MU KROV 'Zdrobljeni su i prozori te klupe. Šteta je velika, nemamo dovoljno novca za sanaciju'

 
 Nataša Radušić / FACEBOOK

Još uvijek se zbraja šteta nastala od prošlotjedne oluje koja je pogodila Zagreb i okolicu. Osim oštećenih zgrada i automobila, najteže posljedice nevremena vidljive su na Medvednici gdje je snažan vjetar porušio više tisuća stabala. Jedno od njih palo je na popularni Planinarski dom Risnjak i probilo krov objekta.

Nataša Radušić / FACEBOOK

- Zdrobljeni su prozori, klupe i uništeno je oko 60 kvadrata krova. Šteta je stvarno velika, a bojim se da trenutno nemamo dovoljno novca za sanaciju - kaže Nataša Radušić, glazbenica i voditeljica planinarskog doma.

Nataša Radušić / FACEBOOK

Nataša Radušić / FACEBOOK

Uz pomoć djelatnika Hrvatskih šuma i prijatelja planinara uspjeli su očistiti i na prvu sanirati štetu nastalu od pada stabla, no i dalje im je potreban materijal za gradnju novog krova.

Zbog toga idući vikend (1. lipnja) organiziraju koncert u klubu Močvara s ciljem da prikupe novčana sredstva za popravak objekta. Na koncertu će svirati Picksiebneri te Cinkuši, a očekuje se još nekoliko izvođača.

Djelatnici Hrvatskih šuma u četvrtak su obišli porušena područja podno Sljemena, no ističu kako je još uvijek prerano da bi davali ikakve ukupne procjene o šteti.

Nataša Radušić / FACEBOOK

Nataša Radušić / FACEBOOK

Neki vuku usporedbe s olujom Teodor koja je prije šest godina uništila više od 50.000 kubika šume na Medvednici. Ivica Dugački, upravitelj Šumarije Zagreb, smiruje pak tenzije te ističe kako bi prema trenutnim grubim procjenama šteta trebala biti upola manja nego te kobne 2013. godine. Ipak, točni podaci znat će se tek kroz mjesec dana.

Nataša Radušić / FACEBOOK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:49