VRATILA SE S LIJEČENJA

FOTO Stephanie: 'Sretna sam, više me ništa ne boli. Tako je lijepo doći kući. Napokon se mogu igrati sa sestricom'

 Luka Gerlanc/CROPIX

ZADAR - Sretna sam. Tako je lijepo doći kući. Najviše sam se zaželjela moje sestrice, da budemo zajedno, da se igramo - bile su prve riječi male Stephanie Milda, koja je u pratnji sestre Melanie i njihovih roditelja u subotu popodne razgovarala sa novinarima. Obitelj Milda u Zadar se vratila u petak kasno navečer, a majka Anita je sa petogodišnjom Stephanie u Chicagu provela tri mjeseca, gdje je djetetu uspješno operirana Arnold-Chiari malformacija. U tu svrhu je u Hrvatskoj u rujnu prošle godine u samo dva tjedna trajanja humanitarne akcije prikupljeno 2,6 milijuna kuna.

- Sada sam dobro. Ne boli me više ništa - kazala je Stephanie, raspoloženo je pokazala šeširić koji je dobila na poklon i veselo najavila da će uskoro napuniti šest godina.

- Stephanie će navršiti šest godina 11. travnja, no proslavit ćemo dva datuma. Uz taj rođendan, proslavit ćemo i 10. listopad, kada je operirana i kada je nestao strah da će bolest učiniti zlo - kazao je otac Ivica Milda. Zahvalio se Zadranima i cijeloj Hrvatskoj, svim ljudima dobrog srca koji su prikupljenim novcem omogućili operaciju i liječenje male Stephanie u Chicagu.

-Pozvat ću puno prijatelja na proslavu mog rođendana, a svjećice ćemo zajedno puhati moja sestra i ja - kazala je Stephanie, držeći svoju devetogodišnju sestru Melanie za ruku. Melanie je rekla da joj je najljepši trenutak bio kada je ugledala svoju sestricu.

- Jako mi je nedostajala, jako - potiho je rekla Melanie.

Presretna obitelj Milda najavila je konferenciju za novinare na kojoj će javnosti predočiti sve račune, ali i postupak osnivanja Zaklade ACM (Arnold-Chiari malformacija).

- Otvorit ćemo Zakladu i pomagat ćemo djeci koja imaju ovakve teškoće. Kako savjetima, tako i financijski - rekao je Ivica Milda. Dodao je da ga je teško pogađala razdvojenost od obitelji, osobito dok je u Chicagu vladala neizvjesnost za vrijeme pripreme za operaciju.

- Izdržali smo sve, morali smo biti hrabri. Upućujem veliku zahvalu svima koji su nam pomogli da Stephanie bude operirana u Americi, to je bio nevjerojatan osjećaj kada je toliko ljudi stalo uz nas i pomoglo nam, prvo Zadrani, onda i cijela Hrvatska. Taj se osjećaj ne može opisati riječima, kao ni naša zahvalnost - rekao je Ivica Milda.

Na pomoći se zahvalila i majka Anita, te rekla da Stephanie sada očekuju tretmani i nastavak liječenja u Zadru.

- Operacija je dobro prošla, bolest je zaliječena i uvijek postoji mogućnost komplikacija, ali vjerujemo da do toga neće doći. Stephanie više ne osjeća nikakvu bol, izrasla je naglo jer je uklonjena „kočnica“ njezinog razvoja, i dobila je pet kilograma u dva mjeseca. Medicinski tretman u Americi je bio izvanredan, neusporediv s onim u Hrvatskoj. Tamo smo bili tri i pol mjeseca, morali smo ostati duže zbog postoperativnog oporavka i bolova u nogama koje je Stephanie imala. Sada je dobro. Od srca hvala svima na pomoći, u Hrvatskoj, ali i našim ljudima u Chicagu koji su nas posjećivali, bodrili i bili uz nas. Svima hvala! - rekla je Anita Milda u subotu u Zadru, gdje je obitelj konačno bila na okupu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 22:35