ELITNI ZAGREBAČKI KVART

FOTO: STRATIŠTE NJEMAČKIH VOJNIKA NA TUŠKANCU Sanirali klizište i našli kosti i šljemove iz '45.

 Goran Mehkek / CROPIX;

Krije li elitni zagrebački kvart Tuškanac grobnicu njemačkih vojnika iz Drugog svjetskog rata? Naime, radnici građevinske tvrtke Primorac, koji rade na saniranju klizišta između Nazorove ulice i Zelengaja, pronašli su u petak ljudske kosti i predmete koji bi mogli pripadati njemačkim vojnicima.

- Živim u blizini, a kako me zanima militarija, odmah sam zapazio šljem. Mislim da je riječ o njemačkom ili možda šljemu pripadnika vojske NDH - rekao nam je čitatelj koji je želio ostati anoniman. U petak navečer tijekom šetnje s psom naišao je na neobično nalazište u blizini Doma za nezbrinutu djecu te centara za odgoj i obrazovanje Vinko Bek i Slava Raškaj. Zatim je o otkriću obavijestio i nas.

- Radnici su iskopali i mnoštvo ljudskih kosti, a vidio sam i ostatke vojničkih čizama te olovna zrna što upućuje na to da su ti ljudi ubijeni i pokopani. Lokacija je duga oko 10 metara i na njoj se može osjetiti neobičan miris - rekao je.

FOTO: Goran Mehkek/Cropix

- U subotu su već došli kamioni i istresli šljunak. Vjerojatno će u ponedjeljak sve biti ponovno zatrpano jer su radovi završeni - upozorio je.

FOTO: Goran Mehkek/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:38