FIMI MEDIA

FOTO Suđenje za NAJVEĆU KORUPCIJSKU aferu počinje 16.4. Svjedočit će kompletno Predsjedništvo HDZ-a na čelu s Jadrankom Kosor!

Zagreb, 210312.Na zagrebackom Zupanijskom sudu nastavljeno je pripremno rociste u slucaju Fimi media na kojemu bi se trebalo odluciti o datumu pocetka sudjenja za najvecu hrvatsku korupcijsku aferu.Na slici bivsi hrvatski premjer Ivo Sanader. Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

NOVO>>>>> 12:14 Suđenje za Fimi mediju, najveću korupcijsku aferu na ovim prostorima počet će 16.travnja. Odlučila je to sutkinja Ivana Čalić te je najavila kako će tijekom postupka svjedočiti kompletno Predsjedništvo HDZ-a, na čelu s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor.

Iako je obrana najavila kako će kao svjedoke pozvati Tomislava Horvatinčića, Ninoslava Pavića, Ivicu Todorića i Mladena Bajića, sutkinja je rekla kako će o tome da li će oni uistinu svjedočiti odlučiti tijekom sudskog postupka.

Među svjedocima koje je prihvatila sutkinja Ivana Čalić su i Mišo Kovač, Nina Badrić i Marko Perković Thompson, javlja HRT.

10:12 - U dva i pol sata pauze koja je u 10 sati određena na pripremnom ročištu u aferi Fimi-medija sutkinja Ivana Čalić odlučit će o dokaznim prijedlozima, kao i o terminima suđenja.

Uz Tomislava Horvatinčića, Ninoslava Pavića i Ivicu Todorića, Sanaderova obrana kao svjedoka je predložilia i Mladena Bajića, glavnog državnog odvjetnika. Ante Madunić, branitelj Mladena Barišića rekao je kako je predloženo stotine svjedoka.

Odvjetnik Čedo Prodanović rekao je kako je bilo razgovora o terminu ročišta. Imali su primjedbe jer su za čitanje predloženi iskazi nekih svjedoka koje obrana nije mogla ispitati jer nije bila nazočna njihovu ispitivanju u USKOK-u.

Kao početak suđenja neslužbeno se spominje 14. travanj, ali to će se znati u 12.30 sati.

------------------------------------------------------

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu danas ujutro u devet sati nastavit će se pripremno ročište u slučaju Fimi media na kojemu bi se trebalo odlučiti o datumu početka suđenja za najveću hrvatsku korupcijsku aferu te dokazima koji će se provesti na glavnoj raspravi.

Na optuženičkoj klupi zbog izvlačenja više od 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki te punjenje HDZ-ovog "crnog fonda" naći će se sama stranka, zatim njezin bivši predsjednik i premijer Ivo Sanader, bivši glasnogovornik vlade i HDZ-a Ratko Maček, bivši rizničar i blagajnica Mladen Barišić i Branka Pavošević te Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke Fimi media po kojoj je afera i dobila ime.

Barišić, Pavošević i Jurak su priznali krivnju, ali se nisu nagodili s USKOK-om kao Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić. Oni su osuđeni na 11, odnosno šest mjeseci zatvora i vraćanje ukupno 3,8 milijuna kuna državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:30