UŽIVAJTE DOK MOŽETE...

FOTO Sunčano, suho i toplo u cijeloj Hrvatskoj: Iznad 20 stupnjeva bit će sve do Svih svetih

Sunčano, suho i toplo vrijeme zadržat će se u cijeloj Hrvatskoj do kraja ovoga tjedna. Tako ćemo se preko dana grijati na maksimalnih 20 stupnjeva u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, a u Splitu i Dubrovniku temperatura će dosezati i do 23 stupnja.

Nešto svježije bit će u Lici, gdje dnevne temperature neće prelaziti 17 stupnjeva. Jutra će u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom Jadranu biti maglovita i prohladna s temperaturama od oko 7 Celzijevih stupnjeva u unutrašnjosti, a na Jadranu između 10 i 13 stupnjeva.

Liječnica Matija Rimac smatra da toplo vrijeme pomalo neuobičajeno za ovo doba godine neće imati negativan učinak na ljudsko zdravlje, jer zatopljenje nije naglo, a noći su ipak svježije. Također preporučuje uživanje u lijepom vremenu prije nego što nam hladniji dio godine “pokaže zube”.

Za vikend prognostičari predviđaju pogoršanje vremena u cijeloj Hrvatskoj te naoblačenje s kišom koja bi najobilnije trebala padati u Istri i na sjevernom Jadranu, dok je u Dalmaciji moguća i grmljavina.

Već početkom sljedećeg tjedna vrijeme bi se moglo ponovo stabilizirati i donijeti sunce, ali će temperature prema kraju listopada biti u očekivanom padu. Na blagdan Svih svetih vrijeme bi moglo biti sunčano i suho te povoljno za obilazak posljednjih počivališta najmilijih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:36